Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlar da İsrail"e karşı çeşitli tepki kampanyaları yürütmeye başladı.
20 yıldır Söke"de yaşayan PTT"den emekli Enver Erdoğmuş"da Filistin Halkı"nın acısını yüreğinde hisseden Türk Vatandaşlardan sadece biri. 70 yaşındaki Enver Erdoğmuş bastırdığı küçük el ilanlarını kapı kapı dolaşıp dağıtarak, Cuma günü Söke"nin Hükümet Meydanı"nda gerçekleşecek “Filistin"e destek buluşması”na davet ediyor. Televizyon ve gazetelerde çıkan haber ve fotoğraflarla her gün acılarının daha da büyüdüğünü, dünyadaki tüm insanların yaşananlara dur demesi gerektiğini ifade eden Enver Erdoğmuş; “Söke Kaymakamlığı"ndan basın açıklaması için gerekli izni aldım. Tüm Sökelileri Filistin halkına destek olmaya ve İsrail"e tepki göstermek için düzenleyeceğimiz etkinliğe davet ediyorum. Herkes duyarlı olmalı; çocuklarımız ölüyor” dedi.
Düzenlenecek Filistin"e destek etkinliği 9 Ocak Cuma günü saat 13.30"da Söke Hükümet Meydanı"nda gerçekleşecek. Etkinliğe Diyanet-Sen gibi sivil toplum örgütlerinin de destek vereceği belirtildi.