Ankara Merkez Valiliğine alınan Vali Malay veda ziyaretlerinden birisini bu kez yılda 3-4 defa ziyaret ettiği Bozdoğan"ın örencik köyüne yaptı. Aydın"a yaklaşık 125 km mesafede bulunan Örencik Köyünde yaşayan 97 yaşındaki Mehmet Evcil ve 99 yaşındaki Fatma Evcil"i evlerinde ziyaret eden Vali Malay, yaşlıların elini öperek helallik istedi. 2006 yılında Örencik Köyü'nde gerçekleşen bir açılış programında Mehmet Dede ile tanışan ve zaman zaman kendisine yardım edebilmek için girişimlerde bulunan Vali Malay bu girişimlerinden bir sonuç elde edememişti.
Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşanmasına neden olan Vali Malay ve yaşlı aile arasındaki sohbet, ziyarete katılan Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ali İhsan Kurtulan, İşadamı Rasim Menteşe ve Örencik Muhtarı Mesut Ergün"ü duygulandırdı.
Vali Malay"ın Ankara Merkez Valiliğine gideceğini duyan ve kardeşim dediği valinin gidecek olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirten Mehmet Evcil Vali Malay"a Mehmet oğlu Mustafa kardeşim diyerek “Vali kardeşim. Ankara"ya gideceğini duydum ve çok korktum. Ankara"ya gitme. Ben senden nasıl ayrılacağım. Ben oralara gelemem. Ama her zaman sana buradan dua ederim” diye konuştu.
Yaşlı adamın zor durumda olması nedeniyle kendisine yaşlılık maaşı bağlanmasını teklif ettiğini hatırlatan Malay, “Mehmet Amca o zaman ellerini yukarıya kaldırarak bana 'Ben devletten para almam' demişti. O zaman 94 yaşındaydı, şimdi 97 oldu. Ne kadar uğraşsam da maaş bağlanması ve maddi yardım yapılması konusunda onu ikna etmeyi başaramadım. Asil Türk insanının ve gerçek Müslümanlığın örneğini burada görüyorum. Kendisini çok takdir ediyorum. Her yerde örnek olarak gösteriyorum. Küçük bir evin içersinde bir tarafta kendi yatıyor, diğer tarafta yatalak eşi yatıyor. Ama bu kadar ilerlemiş yaşı ve bu kadar fakir olmasına rağmen 'Devletten bir kuruş almam' diyor. Dağın başındaki 3 dönüm incir bahçesine gidiyor, kendisini ve ailesinin geçimini sağlıyor. 'Allah ne istersem veriyor' diyor. Çok zor durumda ama kanaat ediyor. Sen benim kardeşimsin. Nerede olursam olayım seni ziyarete geleceğim. Sen hiç merak etme” şeklinde konuştu.
Devletten gelecek yardımı kabul etmediği için kendi cebinden aileye yardım ettiğini belirten Vali Malay, şunları söyledi: “Kendi paramla biraz gıda malzemesi alarak, bugün yeniden onlara ziyarete geldim. Ama altında kalmıyor. Bana tarlasından topladığı ürünlerden zorla veriyor. Ben Mehmet Dede'nin herkese örnek olmasını istiyorum. Ama gençlerimiz gelip 'Devlet bana yardım etsin' diyorlar. İşte ben onlara karşıyım. Kaymakam arkadaşlara da hep söylüyorum. Biz yaşlı, sakat ve fakirlere yardım etmeliyiz. Böyle insanlara yardım etmek için seferber olmalıyız. Devlet böyle kişilere yardım etmeli. Ama buna rağmen devlet yardımını kabul etmediği ve kendisini çok sevdiğim için ben kendi bütçemden karınca kaderince yardımcı olmaya çalışıyorum”
5 yıldır dizlerinden rahatsız olduğu için yürüyemeyen eşi Fatma Evcil'i (99) tek başına bakan Mehmet dede, Aydın Valisi Mustafa Malay"dan ayrılırken sokağa çıkarak onu oradan yolcu etti. Uzun süre arabasına binerek Aydın"a hareket eden Vali kardeşine bakan Mehmet dede, elindeki ağaçtan yapılma bastonu ile kendisini ziyaret eden heyeti uğurladı.