Halil İbrahim Akın ve eşi Fatma Akın'ın yaşamı yokluk içinde geçiyor. Sıcak havaya rağmen iki odalı gecekondu evlerinde hayata güleryüzle bakan Akın çiftinin bütün ihtiyaçları komşuları tarafından karşılanıyor. Yokluk içinde olmalarına rağmen oruçlarını tutan yaşlı çift, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. İbadetlerini yapmaktan geri kalmayan Akın çifti, yaşlanmalarına rağmen kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini dile getirdi.
Fatma Akın mutfakta bulunanlar ile eşine iftarlık yemek yaptığını belirterek, 'Bugünlerimize çok şükür. Yaşlandık ama elden ayaktan düşmedik. H'la birbirimize destek olmaya devam ediyoruz. Komşuların yardımıyla geçiniyoruz. Kepez Belediyesi'nden geldiler. Sağolsunlar bize yardım ettiler. Ama biz en çok hayırseverlerden televizyon ve buzdolabı istiyoruz. Buzdolabımız var ama eski suyu soğutmuyor. Havalar sıcak. Bir buzdolabı istiyoruz' dedi. Altı çocuğu olduğunu ve hiçbirinin artık yanlarına uğramadığını dile getiren Fatma Akın, 'Büyük oğlum arada gelirdi. O da, babasıyla kavga yaptıktan sonra gelmez oldu. Onları Allah'a bırakıyoruz. Biz işte geldik, işte gidiyoruz' diye dert yandı.
Halil Akın ise günlerinin genelde evde geçtiğini ifade ederek şunları söyledi: 'Elimden geldiğince ibadetimi yapmaya çalışıyorum. Teravih namazına gidiyorum, Kur'an-ı Kerim okuyorum. Sağlığımız yerinde ama evimizde yiyecek içeceğimiz yok. Çocuklarımız var. Onlar da bakmaz oldu. Hava sıcak, su soğumuyor. Bir buzdolabı istiyoruz'.
Yaşlı çiftin durumunun bildirilmesi üzerine harekete geçen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, çiftin sağlık durumu başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarının giderilmesi için talimat verdiği öğrenildi.