Elektrik kesintisi nedeniyle üşüdükleri için odada mangal yakan yaşlı çift dumandan zehirlendi. 
Edinilen bilgiye göre, olay Zafer Mahallesi 14/1 Sokaktaki Raziye-İbrahim Kösehan çiftinin evinde meydana geldi. İlçede çeşitli mahallelerde yaşanan uzun süreli elektrik kesintisi nedeniyle üşüdükleri için komşudan istedikleri mangalla ısınmaya çalıştıklarını ifade eden 74 yaşındaki Raziye Kösehan, kendine geldikten sonra olayı anlattı. Akşamüzeri elektriklerin kesildiğini ifade eden Kösehan; “Uzun süre elektrikler gelmeyince evde üşüdük. Komşudan mangal istedik ve yaktık. Oda içerisinde ısınmaya çalışırken çıkan dumandan etkilenmişiz. Bu arda halının da tutuştuğunu ve yanmaya başladığını gördüm. Eşim yere yıkılıp kaldıktan sonra ben güçlükle cep telefonumla akrabamı aradım. O da polisi, komşularımızı ve 112’yi aramış. Ayaklarım tutmadığı için ancak akülü arabayla gezebiliyorum. Kilom da fazla olduğundan beni güçlükle dışarı çıkarttıklarını hatırlıyorum. Verilmiş sadakamız varmış. Hem kendimiz hem de evimiz yanabilirdi” dedi.
“ERKEN MÜDAHALE HAYAT KURTARDI”
Yaşlı çiftin komşularının çabasıyla mangaldan tutuşan halı ve yastık evden dışarıya atılırken pencerelerin de açılmasıyla olası hayati tehlikenin önlendiğini ifade eden 112 ekipleri, “Ayakları sakat ve oldukça kilolu olan teyzeyi güçlükle dışarı çıkarttık. Erken müdahale ettiğimiz için 74 yaşındaki Raziye Kösehan ve 80 yaşındaki eşi İbrahim Kösehan şu an hayattalar” diyerek olayın önemine değindiler. 
112 Acil ekipleri tarafından ambulansla Nazilli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan İbrahim ve Raziye Kösehan çiftinin hayati tehlikeyi atlattıkları öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
“NAZİLLİ’DE ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN NEDENİ”
Edinilen bilgiye göre, son zamanlarda ege bölgesinde hava şartlarının kötü gitmesi ve doğalgazdan dolayı elektrik üretiminin azalması Ege Bölgesinde aşırı yüklenmeye neden oldu. İzmir başta olmak üzere elektrik üretiminin, tüketimi karşılayamaz hale gelmesinden dolayı TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi) tarafından bölgelerde belirli saatlerde kesinti emri verildi. TEİAŞ Yük Tevzi Sistemlerinin zarar görerek birkaç gün sürebilecek kesintilerin yaşanmaması için çeşitli bölgelerde TEİAŞ emri ile birkaç saatlik kesintiler yapıldığı öğrenildi.

87.20120121173148.jpg