Eminönü"nde “sigara vermeyen” bir kişiyi üzerine tiner dökerek ateşe veren tinerci çocuk tutuklandı


İki çocuğun Kadıköy"deki çocuk merkezin-den kaçtığı belirlendi

Eminönü"nde kimliği henüz belirlenemeyen, 55 yaşlarındaki bir kişiyi sigara vermedi diye üzerine tiner dökerek ateşe veren 14 yaşındaki Ç.Y. tutuklandı.
Uçucu madde bağımlısı olduğu belirtilen Ç.Y. ile savcılıktan serbest bırakılan arkadaşı M.Ö."nün, kısa bir süre önce Kadıköy"deki çocuk merkezinden kaçtığı ortaya çıktı.

İfadesi alınamadı
Geçen çarşamba gecesi, bir kişinin yandığı bildirildi. Olay yerine giden ekipler, caddede yüzü tamamen, vücudunun da bir kısmı yanmış erkek cesediyle karşılaştı.
Cesedin yanında, içinde tiner konulmuş boş bira şişeleri ve kutular bulundu. Etrafta araştırma yapan polis, aynı caddede uçucu madde bağımlısı olduğu düşünülen Ç.Y. ve M.Ö. adlı iki çocuğu gözaltına aldı.
Sokakta kaldıkları belirlenen bazı çocuklar, Ç.Y. ile M.Ö."nün ölen kişiyle tartıştığını, tartışmanın da adamın sigara vermemesi yüzünden çıktığını iddia etti. Fatih Çocuk Büro Amirliği"ne götürülen Ç.Y. ve M.Ö."nün yaşları küçük olduğu için ifadeleri alınamadı. Cinayet şüphelisi çocuklar psikolog gözetiminde İstanbul Çocuk Mahkemeleri"ne sevk edildi.
Savcılıkta ifade veren Ç.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, M.Ö. ise savcılıktan serbest bırakıldı.
Milliyet