Aydın İl Özel İdaresi çalışanları, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile bir araya gelerek Torba Kanunu konusunu görüştü. Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Eğitim-Birsen Şube Başkanı Süleyman Alkoç ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan ile birlikte Memur Sen İl Başkanlığı binasında gerçekleşen görüşmede yaklaşık 10 işçi, Torba Kanunu ile ilgili endişelerini dile getirdiler. Sohbet havasında geçen toplantıda, işçilerin sözcülüğünü önceki dönemlerde sendika yönetiminde görev alan, Seçkin Çakar isimli işçi üstlendi.
Seçkin Çakar yaptığı konuşmada, “İşyerimizde, sendika yetkililerimiz tarafından, "Torba Kanunu çıkınca norm kadro harici işçilerin çoğunlukla Aydın"ın ilçelerine veya diğer kamu kurumlarına gönderilecek" şeklinde konuşmalar yapılmaktadır. Bu nedenle sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Özel İdare"de çalışan arkadaşlarımız, greyder ve dozer operatörleri başta olmak üzere çoğunluğu kalifiye işçilerden oluşmaktadır. Bu arkadaşlarımız dağıtılıp yerine başka personel mi alınacak? Bu konunun doğru olup olmadığını sizden öğrenmek ve arkadaşlarımızı da aydınlatmak istiyoruz. Bundan sonra da bazı girişimlerde bulunacağız. Torba Kanunu ile ilgili arkadaşlarımızla toplu olarak veya birebir Aydınlı Milletvekillerimizle Aydın"da veya Ankara da görüşmelerimiz devam edecek” dedi.
İşçilerle yaptığı görüşmede, işçileri dikattle dinleyerek notlar alan AK Parti Aydın Milletvekili Erdem, Torba Kanunu"nun henüz yasalaşmadığını belirterek, taslak maddelerinin alt komisyonlarda görüşülerek komisyona geldiğini ifade etti. Torba kanun taslağında pek çok maddenin olduğunu ve daha bunların az bir kısmının görüşülebildiğini dile getiren Mehmet Erdem, “Torba Kanunu taslağı şu an Plan ve Bütçe Komisyonu"nda görüşülmekte. Bununla ilgili görüşmeler tamamlandıktan sonra, esas noktanın konduğu yer genel kuruldur. Genel kurula geldikten sonra oylanıp kanunlaşacak. Alt komisyonda konuşulmuş metnin kısmi bir bağlayıcılığı olduğu için bu metinden hareketle hüküm vermemiz doğru olmaz. Yani Torba Kanunu ile ilgili şimdiden hüküm vermek yanlış olur. Kanun, komisyonda milletvekillerinin önergesiyle değişikliğe uğrayabilir, Kanun, genel kurula gelip oylandıktan sonra hüküm verilir. AK Parti hükümeti olarak, işçileri işten çıkarıp yerine başka işçiler almamız söz konusu değil. Özel İdare işçilerini çıkarıp yerine başka personel almamız diye bir durum yok. İşçi kardeşlerimize sahip çıkarız. Bizimde bu konuda çabalarımız olur” diye konuştu.
Görüşmelerin ardından, moral bulan işçiler Milletvekili Mehmet Erdem"e teşekkür ederek, sendika binasından ayrıldılar.