Büyük Menderes Nehri'nde su kaynaklarının korunmasını amaçlayan 'Yaşayan Nehirler, Yaşayan Ege Projesi'nin tanıtım toplantısı Aydın'da gerçekleştirildi.
Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına, Aydın Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, TEMA Vakfı Aydın Temsilcisi Mehmet Özdemir, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Yaşama Dair Vakfı Başkanı Mehmet Ali Çalışkan, Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Tolga Başyak, sivil toplum örgütü temsilcileri, özel sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.
Su kaynaklarının miktar ve kalite olarak insanların ve ekosistemlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürdürülebilirliğini sağlamak için havza ölçeğinde katılımcı bir yapının kurulmasına öncülük yapmayı amaçlayan projenin, Coca-Cola Hayat Artı Vakfı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Yaşama Dair Vakfı, Ege Derneği ve Ekosistemi Koruma, Doğa Sevenler Derneği işbirliği ile yürütüldüğü belirtildi.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF- Türkiye) Doğa Koruma Müdürü Buket Dıvrak, Büyük Menderes Havza Atlası'nın hazırlanarak Entegre Havza Yöneyimi (EHY) yaklaşımının yaygınlaştırılması için bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılmasının planlandığını söyledi.
Dıvrak, ''İki yıl sürecek olan proje kapsamında ayrıca, Yaşayan Menderes Girişimi adıyla havza koordinasyon biriminin oluşturulması ve yerel sivil toplum kuruluşları tarafından su kullanımıyla ilgili sorunlara somut çözümler üretecek örnek pilot projelerin uygulanması hedefleniyor'' dedi