Konu ve konuklarıyla gündemi sarsmaya devam eden “Dinamit” te bu hafta da olay vardı. Beyaz Tv ekranlarında Latif Şimşek’in modere edip Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumcu olarak katıldığı Dinamit’in bu hafta 12 Eylül’de yapılan işkenceleri masaya yatırdı. O dönemin acılarını en çok yaşayan mağdurlar Dinamit’in konuğuydu.
 
12 Eylül askeri darbesinde işkence gören isimlerden Çalışma ve Sosyal eski Bakanı Yaşar Okuyan, o dönemde kendisine yapılan işkenceleri de canlı yayında anlattı. Bir astsubayın kendisine ve annesine yaptığı bir işkenceyi anlatan Okuyan, işkence anlarını anlatırken, sinirlerine hakim olamadı. İşkence astsubaydan nefrete bahseden Yaşar Okuyan, canlı yayında olduğunu unutup, nefretini sözlerine yansıtınca ağzından bir süre sonra yaşadığı o dehşet sözler dökülüverdi.
 
Annem geldiğinde ne bilsin gariban kadın. Bizi diziyorlar. Türk’üm doğruyum diye böğürtüyorlar. Annenin, kızının karşısında. Bizi getirdiler, sonra annem “Oğlum nasılsın” dedi. Böyle ufacık, 1.30-1.45 boylarında sarışın bir astsubay rahmetli annemi bir itti “Dur be kadın daha başlamadı” dedi. Annem yüzüstü dikenli tele doğru kapaklandı. Annemin ellerine diken battı ve elleri kanadı. O p….nk yaşıyor hala… Onu var ya…” dedi .
 
milliyet