Güvenlik ve terör uzmanı Prof. Dr. İhsan Bal, son yaşanan terör saldırılarını ve bu saldırıların zamanlamasını Habertürk Gün Ortası programında değerlendirdi
 
USAK Bilim Kurulu Başkanı olan Prof.Dr. Bal, Ankara, Siirt ve Bitlis'de yaşanan son terör olaylarının Kürt sorunuyla bağlanamayacağını belirtti.
 
Prof.Dr. İhsan Bal'ın, Habertürk ekranlarındaki açıklamaları şu şekilde
 
"Saldırılar moral bozmak için yapılıyor. İşin doğrusu  moral de bozuyor ve bu kaçınılmaz. Bazılarının kendisini Azrail yerine koyup sokaklarda can almak için dolaşması bir mesele. 
 
Ülkemizde bu tür saldırılar yaşandığında, zihin karışıklığı yaratmak için "efendim ülkemizde Kürt sorunu var, bu sorunun şu bu noktaları" var gibi şeyler söyleniyor. Bunlar tahammül sınırlarını aşmış, hoyratça ifadelerdir.
 
Kızılay Kumrular'da ölen vatandaşlarımızdan 18 yaşındaki Orhan Güzel. Bu çocuk daha 18 yaşında ve kuruyemişçide çalışıyor. Diğeri 22 yaşında Mustafa Bingöl. Cep telefonu mağazasında çalışıyor harçlığını çıkarmak için. Diğer vefat eden bayan vatandaşımız ve yaralılar da bu şekilde mağdurlar. Şimdi soru şu, bu vatandaşlarımızla Kürt halkının ana dilde eğitim hakkının ne ilgisi var?
 
Bu tip saldırılardan sonra bir kısım insanlar utanmaz bir şekilde çıkıp Kürt sorununu bununla beraber tartışıyorlar. Bu olaylarla Kürt sorunu arasında artık bir ilgi ve alaka kalmamıştır. Türkiye'nin ve Türkiye'deki herkesin anlaması gereken birinci nokta budur. 
 
Siz Siirt'te düğüne giden altı kadını roket ve silahlarla tarıyorsunuz. 4'ünü katlediyor 2'sini ağır yaralıyorsunuz. Bu ülkede yaşayan aklı başında herkese soruyorum. Bunun Kürdün daha iyi bir yaşam standardı ile ne ilgisi var?
 
Bitlis'de polis okulunda eğitim gören, daha polis öğrencisi olan çocukları tarıyorsunuz. 
 
10 gün önce bir Kürt köyünü basıyorsunuz, vatandaşları kaçırıyorsunuz. Önceki günde kaçırılan vatandaşlardan birini öldürüp yol kenarına bırakıyorsunuz. 
 
Bütün bu saydığım öldürme, linç ve katliamları yan yana koyduğumuzda bir sonuç ortaya çıkıyor. Bazıları, bazı kişiler bu ülkenin tepesini attırmaya çalışıyorlar. Bu olayların Kürt sorunuyla, Kürt vatandaşlarımızın dertleriyle bir alakası yoktur."