Malatya'da solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren acılı babanın 2 çocuğu babalarının solunum cihazına bağlı olması nedeniyle evde sürekli dönüşümlü nöbet tutuyor. Evde sürekli elektriklerin gitmesi nedeniyle, babanın ölümü olabilir. Bu yüzden elektrikler kesildiğinde kendi elleriyle balon şeklindeki cihazı pompalayarak babalarını yaşatmaya çalışıyorlar.

Yeşilkaynak mahallesinde ikamet eden Yıldırım Taç'ın hayatı Trafik kazasında altüst oldu. 8 ay komada yatan Taç, ardından tedavisinin devamı için doktorlar Ankara Gata'yı tavsiye etti. Ancak Yıldırım Taç'ın sosyal güvencesi olmadığı için tedavi olamıyor.

BABALARININ BAŞUCUNDA NÖBET TUTUYOR

Babalarının sağlığına tekrar dönebilmesi için 2 çocuğu sürekli babalarının yanından ayrılmıyor. İlköğretim Okulu 4 sınıf Öğrencisi Doğukan Taç,(10) babasının durumu nedeniyle sürekli gözyaşı döktüğünü söyledi. Taç, "Babam evimizin hayatı onun sağlığına kavuşa bilmesi Ankara'ya götürmemiz gerekiyor. Ancak değil babamızı Ankara'ya götürmek ona ilaç bile zor alıyoruz. Okul'a gidiyorum sabahları akşam ise sabaha kadar babamın başında nöbet tutuyoruz. Babam solunum cihazına bağlı elektrik bir giderse 5 dakika için ölür ben kardeşim ve annem sürekli başında nöbet tutuyoruz."şeklinde konuştu.

GÜNDÜZ OKUL, GECE NÖBET

Maddi durumlarının olamaması nedeniyle çok büyük sıkıntılar geçirdiklerini aktaran ilköğretim 6 sınıf öğrencisi Gülcan Taç ise,(12) "Babam kaza geçirmeden önce ara iş yaparak eve ekmek getiriyordu. Şimdi evimizde başka para getiren yok. Ailece çok kötü olduk babamın sağlık masrafları gün geçtikçe daha da çoğalıyor. Gündüz okula gidiyoruz gece ise babamın başından ayrılamıyoruz. Yalvarıyorum yetkililerden ne olur babama yardım etsinler onu tekrar sağlığına kavuştursunlar babam melek gibi insan."

SABAH