* Bahar Hanım, iş dünyasında çok iyi bir konumdayken bu işe girmeye karar verdiniz. Nasıl başladı maceranız?

- Benim bütün kariyerim medyada geçti. Reklam ve pazarlama alanında yıllarca her kademede çalıştım. Sonra ara verdim. Medyadaki bilgi birikimimi ve kariyerimi orada bıraktım. Daha sonra bir kemik erimesi rahatsızlığı geçirdim. Doktorlar hayatımdan kemik suyunu eksik etmememi söylediler.

İlaç tedavisinin yanında mutlaka paça çorbası gibi sakatatları da destekleyici olarak tüketmem gerektiğini belirttiler. Bütün dünyayı araştırdım. Sonra dedim ki madem bu kadar faydalı bir şey, o zaman bundan herkes faydalansın. Kemik suyu tükettiğimden beri daha enerjiğim, cildim çok daha iyi.

* Bu besinlerin faydaları hakkında bilginiz var mıydı önceden?

- Hiçbir bilgim yoktu. Evde annelerimizin yaptığı kadarıyla biliyordum. Hayatımda kemik suyunun yeri yoktu açık söylemek gerekirse. Sadece lezzet tarafı beni ilgilendiriyordu geçmişte. Fakat doktorların önerisi, beni bu konuyu derinlemesine araştırmaya itti. Kendim yaptım, yaptırdım, inceliklerini öğrendim... Yurtdışında da çok araştırdım ve gördüm ki kemik suyunun gerçekten tedavi edici özellikleri var fakat pişirme tekniği çok önemli.

* Nasıl pişirilmeli?

- Kemik suyunun çok uzun saatler kaynamadan pişirilmesi gerekiyor. Bunun ambalajlanması, şişelenmesi, muhafaza edilmesi ve pişirme teknikleriyle ilgili, değerli üniversitelerin hocalarından danışmanlıklar aldık. Sonra en ideal yani içindeki bu kıymetli vitaminin, mineralin, amino asitlerin ve kolajenin açığa çıkması için gerekli olan zamanı tespit edip o zamana göre pişirmeye başladık.

Bizim bütün kemik suyu üretme sürecimiz toplamda 36 saati buluyor. Kaynatmıyoruz, özel buharlı pişirme tekniğiyle hazırlamış oluyoruz.



ÜNLÜLER ÇANTALARINDA TAŞIYOR

* Gurvita markasını yaratmaya ne zaman karar verdiniz?

- Aslında geçen sene ekim ayında bunu yapmaya karar verdim. Kasımda kendi imalathanemizi kurduk, temmuzda da raflara çıktık. Şu anda Türkiye'deyiz fakat yurtdışından isteyenler var.

Ticari olarak alıp orada da bu ürünü satmak isteyenler bize ulaşıyorlar. Şirketimizin adı Faydalı Mamuller. Benim için iyi olanı herkes kullansın isterim. Hastalardan, kanser tedavisi görenlerden çok dua alıyoruz.

* Ürün yelpazenizi genişlettiniz değil mi?

- Evet, sakatat çeşitlerine de el attık. Aslında aklımızda sakatat çorbaları yoktu. Kemik suyuyla başladık ama “ürün gamınıza bunları da ekleyin” diye istekler gelince, biz de çalıştık. İşkembe çorbası çeşitleri, paça ve kelle paça çorbaları yaptık. Çorbaların tamamında kemik suyu kullanıyoruz. Saf su değil. Besin değerleri çok yüksek. Hiçbir şekilde gluten de yok.

* Müşterilerinizden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

- Müşterilerimiz arasında iş, sanat, siyaset dünyasından pek çok kişi var. Güzelleşmek isteyenler beni arıyor. “Eşim yüzünde bir ışıltı var. Çok doğal ve güzel görünüyorsun. Yine ne yaptırdın diyor” şeklinde yorumlar alıyorum.

Mesela benim yaşlarımda bir erkek arkadaşım, göz altı torbalarının yok olduğunu söyledi. Cilt hastalıklarına da çok iyi geliyor, kasları besliyor, iskelet sistemini kuvvetlendiriyor. Salma Hayek, bunu sürekli kullananlar arasında. Ünlüler bunun farkında artık. Çantalarında taşıyanlar var.

* Nasıl yani, kavanozu mu yanlarında taşıyorlar?

- Evet, bana “Bahar, biz bunu ofiste tüketmek istiyoruz. Spora götürmek istiyoruz. Bütün gün çekimdeyiz. Bunun küçük boyunu yapar mısınız?” dediler. Onlar için yaptık. Bunu doğal yoldan ısıtıp içtiklerinde hem beslenmiş hem de doğal kolajenlerini almış oluyorlar.

SPORCULAR DA ÇOK KULLANIYOR