Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Prada, Versace, Dolce&Gabbana, Max Mara… gibi moda devi markalar geçtiğimiz günlerde Milano Moda Haftası kapsamında 2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını tanıttı. Parçaların her biri daha şimdiden gelecek yaz sezonuna dair heyecan duymamıza sebep oldu.

Londra merkezli Türk tasarımcı Erdem, İlkbahar / Yaz 2022 koleksiyonunu Londra Moda Haftası kapsamında sundu. Duyguları harekete geçiren koleksiyon oldukça kapsayıcıydı. Erdem markası aynı zamanda bu defileyle birlikte sektördeki 15. yılını da kutladı.

Jil Sander'ın 2022 İlkbahar koleksiyonunu Milano Moda Haftası'nda sundu. Marka güçlü ve maskülen duruşundan taviz vermiyor. Takımları gelecek sezonda da sıklıkla göreceğiz. Aynı renk özellikle soft renkler geniş kesim ceketler bize göz kırpıyor.

Rejina Pyo 2022 İlkbahar koleksiyonu Londra Moda Haftası kapsamında fiziksel olarak izleyenlerle buluştu. Markada denim takımlar, geniş yakalar ve salaş modeller dikkat çekiyor. Denim midi etekler geri dönüyor.

Temperley İlkbahar-Yaz 2022 koleksiyonu oldukça feminen ve geleneksel motifleri ele alıyor. Görünce tasarımlardaki işçilik ve detay hayran bırakıyor. Benim en’lerim arasında hiç düşünmeden sayabileceğim bir marka ve koleksiyon. Alice Temperley, “Agatha Christie’den ilham aldık, lakin 1970’lerin merceğinden” diyor. İmza modüller ortasında kanaviçe motifli yere kadar uzanan elbiseler; canlandırıcı bebek mavisi ve limon rengi havadar, omuzları açık yaz elbiseleri; palmiyelerle süslenmiş krep kadro elbise var. Lakin nitekim öne çıkan; büsbütün çağdaş hissettiren İtalyan dokuma ekose desenli, neredeyse androjen grup elbiseler…

Prada İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunu aynı anda hem Milano hem Şangay'da sundu. “Eşzamanlı görünümler” olarak adlandırılan yeni format iki ayrı defileye sahne oldu. Koleksiyonda elbiseler, dikkat çeken renkler ve sadelik ön olandaydı. Koleksiyonda deri aktif olarak kullanıldı. Mini eteklerle uyumlu uzun gömlekler yeni sezonun trendleri arasında sayılabilir.

Simone Rocha İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunu sundu. Şeffaf tül terlikler, gecelik olarak kullanılabilen uzun pamuklu gömlekler ve yatak kumaşlarına gönderme yapan kapitone çiçekli ceketler karşımıza çıkıyor. Sıra dışı marka 10. Yılını kutluyor. Rocha, İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonuyla ilgili; “Annelerin ve kızların kadınsı ilişkilerini araştırıyordum. Kesinlikle tekrar ziyaret ettiğim ve yeniden tanımladığım imzalar var. Ve palet bana çok marka gibi geliyor, ama ben de bazı yeni hastalıklı tatlı renkler ve fikirler ekledim.” diyor.

Fendi İlkbahar/Yaz 2022 defilesini Milan Moda Haftasında sundu. İki karantina arasında Fendi'nin sanat yönetmeni olarak atanan ve ilk koleksiyonlarını dijital ortamda sunmak zorunda kalan Kim Jones, ilk canlı şovunu yaptı. Kim Jones, "Benim Fendi'm çok kuşaklı; kendisini iyi hissetmek isteyen bütün kadınlar için. Lopez'in kadın imajıyla güçlendirilen Fendi kadını, kendi kendini yaratan bir kadın." diyor.

Koleksiyonun yıldızı bence takım elbiseler ve renkli elbiseler oluyor. Kürk kullanımı da oldukça fazla tercih edilmiş. Trend alarmına gelecek olursak takımlar adeta, ofisten çıkıp gece hayatına girecek kadar güçlü ve göz alıcı bir işçiliğe sahip. Pandemi sonra ihtiyacımız olan biraz şıklık ve göz alıcılık olduğunu marka kanıtlıyor.