Nefesinizi diyaframınızdan alın.

Uzmanlara göre; orgazma yardımcı olacak nefes tekniğini elde etmek kolay değil, bu iş deneyim ister. Sürekli egzersiz yapmakta fayda var, bir gün onu kendiliğinizden keşfedeceksiniz. Şunu deneyin:

- Sırtüstü yatın, bacaklarınızı partnerinizin omuzlarına/yukarı kaldırın.

- Sağ elinizi sol elinizin üstüne, ikisini de karnınızın üstüne yerleştirin. Derin nefes almaya başlayın.

- Nefes alma sırasında ellerinizi dışa itecek şekilde karnınızı şişirin.

- Nefes verme sırasında ise; karnınıza elinizle baskı uygulayın, insanların çoğu nefes alırken karnını içeri çeker, verirken şişirir. Sizin yapmanız gereken bunun tam tersi.

Garantili bir orgazm için en iyi pozisyon hangisi?

Bunu söylemek çok zor; çünkü kadından kadına çok fark var. Bazı kadınların klitorisi kısadır ve vajina girişinin tam yanındadır, bazılarının ise daha büyük ve daha dıştadır. Partnerinizin cinsel organı içinizdeyken en garantili yol kalçanızı öne itmektir. (Kalçalarınız açı yapmasın, aynı doğru üzerinde olsun.) Bu, kontrolü kendi elinizde tutarak, hareket serbestliği kazanmanız anlamına gelir. Bu durumda pasif bir şekilde partnerinizin hareket etmesini beklemezsiniz, tam tersine siz de hareket edersiniz. Aynı pozisyonu kalçalarınızın altına bir yastık koyarak da elde edebilirsiniz. Kalçanızı yükseltirseniz, partnerinizin ellerini kullanmamasını sağlarsınız. Böylece diğer yerlerinizle ilgilenebilir.

Orgazm egzersizi

Güçlü pelvik taban kasları orgazma ulaşmanın garantisidir. Bu kasların fonksiyonunu ayakta tutmak için seks dışında da egzersiz yapabilirsiniz. Örneğin tuvalete gittiğinizde kasılın ve idrarınızı durdurun. Sonra gevşeyin. Egzersizi birkaç kez tekrar edin. Bu egzersizin en güzel tarafı da şu: Her zaman, her yerde yapabilirsiniz ve kimse seks hayatınızı iyileştirmek için çalıştığınızı anlamaz!