Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Afyonkarahisar’da yaşayan 25 yaşındaki Halil Kurt, evlenmek istiyordu. Üvey anneannesi Özlem Kum, genç adama hayırlı bir gelin adayı bulabileceğini söyledi. İlk bulduğu gelin adayı ile tanışmak için Gaziantep’e gitti. Gelin adayıyla tanıştı, beğendi ve aynı gün anlaşıp evlenmeye karar verdiler. 40 bin lira harcayan Halil Kurt, evlenme hayali kurduğu kızın 2 gün sonra geleceğine inanarak memleketine geri döndü. Ancak bir daha müstakbel eşine ulaşamadı.

DÜĞÜNÜN ERTESİ GÜNÜNDE KAÇTI

Evlenme isteği devam eden Halil Kurt, çok geçmeden tekrar iyi bir gelin adayı aramaya başladı. Bu sırada yine üvey anneanne Özlem Kum devreye girdi. Halil Kurt’a yine Gaziantep’te 27 yaşındaki bir kız olduğunu söyledi. Bunun üzerine tekrar Gaziantep’e giden genç adam, kendisine bahsedilen kızın 27 değil, 39 yaşında olduğunu öğrendi. Yine de evlenmek isteyince, kızı alıp memleketine getirdi. 60 bin liralık altın alıp, düğün yaptı. Resmi nikah olmadan yapılan düğünün ertesi gününde kaçtı.

Müge Anlı’nın bu dolandırıcılığı gündeme getirmesinin ardından üvey anneanne Özlem Kum’un hakkında sahte evlilik çetesi üyesi olduğuna dair onlarca telefon geldi.