Mikroçipler hayvanın derisinin altına enjekte edilen ve pirinç tanesi büyüklüğünde küçüklüğünde cihazlardır. Mikroçipte hayvanın kimlik numarası ve mikroçip numarası gibi bilgiler yer almakradır. Transponder, bu 3 bileşenden oluşur. Transponderlar hayvanı dünya çapında eşsiz, 15 basamaklı bir mikroçip numarası ile tanımlar. ISO 11784 ve 11785 standartlarını taşıyan mikroçipler, bu standartlara sahip okuyucular ile dünyanın her tarafından okunmasına imkan sağlar. Hayvana enjekte edilmesi işlemini veteriner hekimler ya da veteriner klinikleri tarafından yapılmaktadır. Evcil hayvanlarımız bazen kaybolabiliyor ya da onları çalabiliyorlar. Bu durumlarda mikroçiplerin asıl amacı evcil hayvanlar ve sahipleri için bir kurtarıcı olarak görülebilir. Çünkü mikroçipler sayesinde yerlerini tespit etmek kolaydır.

Mikroçip Özellikleri

  • Evcil hayvanınız kaybolduğunda onu bulmak artık daha kolay olacaktır. Evcil hayvanınız bulunduğu zaman eğer mikroçipi varsa veteriner klinikleri ya da hayvan barınakları mikroçipte kayıtlı olan bilgilerinizden size ulaşım sağlayacaktır.
  • Sancılı bir işlem değildir. Ameliyatlardaki gibi anestezi uygulanmasına gerek yoktur.
  • Mikroçip bir defa yapıldıktan sonra değiştirmeniz ya da yenilemeniz gerek yoktur.

Mikroçip ve diğer veteriner hekimler için olan malzemeleri veteriner hekimlerimize özel olan
VeterinerMalzeme.com sitesinde bulabilirsiniz. Seçkim Medikal bünyesinde olan VeterinerMalzeme.com veteriner hekimlerimizi ve veteriner kliniklerine nerede olursa olsunlar ihtiyaçları olan ürünlerin tedariğini gerçekleştirmektedir.
Medikal alanında her zaman büyümeyi ve kaliteyi benimsemiş olan Seçkim Medikal 15 Mart'da "Hayvan Haklarına Farkındalık" temalı "Diamond of Turkey Awards" da Yılın En İyi Veteriner Medikal Ürünleri markası ödülünü aldıktan sonra basın mensuplarına konuşan Seçkim Medikal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Kuyucu "2000 yılında kurulan Seçkim Medikal; daha sonra grup şirketlerine Tules Medikal ve Ak-yel Medikal şirketlerini ekledikten sonra sosyal sorumluluk ve hayvan sağlığına hizmet etmek amacı ile Veteriner Hekimlere özel bu alan da Türkiye’nin ilk ve en büyük e-ticaret sitesini kurdu. Grup şirketlerimizin içerisine hayvan sağlığını düşünerek, sosyal sorumluluk bilinci ile proje geliştirmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün burada hayvan haklarına farkındalık temalı bu ödülü tüm hayvan severler ve çalışma arkadaşlarım adına alıyorum." Dedi.

VeterinerMalzeme.com sitesinde olan bazı ürünleri size tanıtalım.

Steril Eldiven

Özel hazırlanmış kalıplara sahip pudralı steril eldivenler ellere tam oturur ve cerrahi müdahaleyi daha konforlu bir hale getirir. Ergonomik yapısı, iyi kavrama hissi, arttırılmış kavrama konforu ve daha güvenli bir çalışma sunar. Muayene sırasında hayvandan geçebilecek olan hastalıkların bulaşma riskini azaltmak için kullanılır ve tek seferliktir. Genellikle muayene eldiveni olarak adlandırılır.

Bistüri

Her birinin kullanımı ve amacı birbirinden farklıdır ve uzman kişiler tarafından kullanılmaktadır. (Doktorlar, hemşireler ve veteriner hekimler gibi) Bistüri’nin bilinen ve en yaygın adı neşterdir. Cerrahi işlem ve operasyonlarda kullanılmaktadır. Tıbbi bir alettir. Bistürülerin genel boyutlar 10-25cm arasındadır.