Lise 1. Sınıflara okutulan Demokrasi ve İnsan Hakları ders kitabında yer alan cinsiyetle ilgi bölüm “yok artık” dedirtti. İslami ve ananevi kuralları hiçe sayarak tamamen Batı tarzı yaşam modelini dayatan bir öğretiyle kaleme alınan söz konusu kitapta “evlilik” yerine “birlikte yaşam” ifadesi özellikle kullanılıyor.

LEZBİYEN KİŞİ ÖRNEK VERİLİYOR

Feminizmin fikir anası olarak kabul edilen lezbiyen Simone De Beauvoir’in sözlerine yer verilen kitapta, henüz ergenlik dönemini yaşayan lise öğrencilerine “kadın doğulmaz, kadın olunur” safsatası aşılanıyor.

Cinsiyet eşitliğini sık sık vurgu yapılan kitapta, “Toplumsal cinsiyet, cinsiyet eşitsizliğine neden olduğu gibi bu eşitsizliği sonraki kuşaklara aktararak devamını sağlar. Genç bir erkekle kadının birlikte yaşadıklarında, kadının erkekten iki kat daha fazla ev işi yapması, erkeklerin kadınlardan yüzde 20 daha fazla kazanması, önemli kararların çoğunun erkekler tarafından alınması gibi uygulamalar toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin neden olduğu uygulamalardır” gibi cümlelerle öğrenciler cinsiyetsizliğe özendiriliyor.