Necmettin Gümüş (26) sanayideki iş yerinde çalıştığı sırada birden göğsünde yanma ve ağrı başlayınca durumu komşularına anlattı.

Komşularının ''doktora götürelim'' demelerine rağmen Gümüş, durumu önemsemedi. Yakınlarının ısrarı üzerine Gümüş, Konya Farabi Hastanesi'ne başvurdu.

Gümüş'ün yapılan ilk muayenesinde bir sağlık problemi tespit edilemedi. Aynı hastanede Gümüş'ün babası ve ağabeyine anjiyo yapıldığı belirlendi.

Bunun üzerine Gümüş'e yapılan detaylı muayenesinde kalpteki sağ ana damarının yüzde 90 tıkalı olduğu ve kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.

Her geçen dakika aleyhine işleyen ve gizli kalp krizi geçirdiği anlaşılan Gümüş'ün, anjiyo ile kapalı olan damarı açıldı.

''TAMAMEN KAPANMAK ÜZERE OLAN DAMARI AÇTIK''

Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Murat Sakallı, yaptığı açıklamada, göğüs ağrısı ve şikayetiyle kendilerine başvuran hastaları Necmettin Gümüş'ün yapılan ilk muayenelerinde bir olumsuzluğa rastlamadıklarını söyledi.

Hastanın genç olmasından dolayı kalp krizi geçirme ihtimalini çok düşük gördüklerini belirten Sakallı, şunları kaydetti:

''Ancak hastanın babası ve ağabeyinin de kalp rahatsızlığı olduğunu gördük. Kalp krizi rahatsızlığının genetik olabileceği düşüncesiyle detaylı bir muayene daha yapıldığında hastanın kalpteki sağ ana damarının yüzde 90 tıkalı olduğunu gördük. Hastayı her an kaybedebileceğimiz için vakit kaybetmeden ameliyat kararı aldık. Sol bilekten gerçekleştirilen operasyonla hastaya anjiyo yaptık. Tamamen kapanmak üzere olan damarı açtık. Hastanın sağlık durumu şimdi iyi. Kişi genç ya da yaşlı bu tür rahatsızlıkları hissettiği zaman hemen gerekli kontrolleri yaptırmalıdır.''

ÖNEMSEMEDİĞİ RAHATSIZLIK KALP KRİZİYMİŞ

Necmettin Gümüş ise güle oynaya geldiği hastanede kalp krizi geçirdiğini öğrendiğinde çok şaşırdığını belirtti.

Doktorun kendisine ''Kalp krizi geçiriyorsun'' dediğinde şaka yaptığını düşündüğünü ifade eden Gümüş, önemsemediği bir ağrı nedeniyle hayatını kaybetmediği için kendisini şanslı hissettiğini dile getirdi.