Kabare tiyatrosunu yeniden canlandırmak için çıktıkları yolda ikinci yılın sonunda dikkatleri çekmeyi başaran Taşra Kabare, belleğimizde güzel yerleri işgal etmiş kabare geleneğini yeniden hatırlatmaya başlattı. Bu süreç, Taşra Kabare'nin kurucuları Nergis Öztürk ve Cemal Toktaş'la yapılan bir röportajla kapağa taşındı.

17 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan İKSV'nin ev sahipliğini yaptığı 22.İstanbul Tiyatro Festivali'nin dünyaca ünlü konuklarından; Comedia Dell'Arte ekolünün çağdaş yorumcusu Roberto Latini ile yönettiği “Komik Tiyatro” oyunu, Mourad Merzouiki ile; Işığın ve Dansın buluştuğu “Pixel” gösterisi, Mesut Arslan'la yönettiği sıra dışı yapısı ile dikkat çeken“Gece Sempozyumu” oyunu röportajlarıyla dikkat çeken Kulis Tiyatro Dergisi, festival için rehber niteliğinde.

Sayının dosya konusu ise “Türk Tiyatrosunda Karakter” olarak belirlendi. Hülya Demirkıran'ın kaleme aldığı dosyada sanatçı, oyuncu, eğitmen Muhammet Uzuner, Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Ali Ragıp İpin ve yazar eleştirmen İhsan Ata'nın görüşlerine yer veriliyor.