Olay, geçtiğimiz hafta salı günü saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'deki İstanbul Yeni Havalimanı'nda yaşandı. İddiaya göre, Lübnan asıllı Avustralya vatandaşı iş adamı Ahmet El Tallawi, 17 arkadaşıyla Avustralya'nın Sidney şehrinden uçakla İstanbul'a geldi. Tallawi uçaktan indikten sonra havalimanındaki bir turizm firmasına giderek Aksaray'daki oteline gitmek istediğini söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, kesilen faturayı imzalayarak alan Tallawi, kendisi için hazırlanan VIP aracına binerek, otele doğru yola çıktı. Bir süre sonra oteline ulaşan iş adamı yerleştikten sonra ödemelerini kontrol ettiğinde kredi kartından kesilen 310.51 Avustralya doları (1200 lira) görünce neye uğradığını şaşırdı.

Normalin 12 katı ücret alındı

O süre boyunca İstanbul'da işlerini halleden Tallawi ardından arkadaşlarıyla bir araya geldi. Burada turizm firmasına yaptığı 1200 lira ödemeden bahseden Tallawi, şehirde bulunduğu süre boyunca anlaştığı bir şoföre faturayı gösterdi. Türk şoför faturaya bakmasının ardından turistten normalinden 12 kat fazla ücret alındığını gördü.

Turizm firması yetkilileri oralı olmadı

Durumu Tallawi'ye izah eden şoför, taksi ile yolculuğu gerçekleştirdiğinde 100, UBER ile gerçekleştirdiğinde ise 150 lira bir ücret ödendiğini anlattı. Bunun üzerine şoför ile birlikte havalimanındaki firmaya giden Tallawi, yetkililerden faturanın iptalini istedi. Ancak iddiaya göre yetkililer turist ile ilgilenmedikleri gibi durumu da düzeltmedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile TÜRSAB'a şikayet etti

Burada bir şoka uğrayan Tallawi ardından dolandırıldığını düşünerek İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü aradı ve mail atarak şikayette bulundu. Bununla da yetinmeyen iş adamı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne de (TÜRSAB) konuyla ilgili bilgi verdi.