İstanbul'da 'düğün eğlencesi' adı altında tozu dumana katan, caddelerde terör estiren magandalar yakalandı. Gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sının çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları bildirildi.

Şüphelilerin emniyette "kasten yaralama"dan "fuhuşa teşvik"e kadar çok sayıda suç kaydı bulunurken, araçların bir kısmının kiralık olması şaşırttı.

Olay geçen pazar günü saat 15.30 sıralarında meydana gelmişti. Sefaköy'de gelin aldıktan sonra E-5 karayoluna çıkan düğün konvoyundaki magandalar yolu kapatarak çevredeki araç ve binalara aldırmadan havaya ateş açmışlardı.

ABARTILI EĞLENCE KARAKOLDA BİTTİ

Görüntüler üzerine, Küçükçekmece Başsavcılığı soruşturma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, mega kentte adeta terör estiren grubu yakalamak için hareket geçti. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin "kasten yaralama, güveni kötüye kullanma, fuhuşa teşvik, uyuşturucu madde kullanmak mala zarar verme" suçlarından suç kayıtları olduğu tespit edildi. Magandaların kullandıkları araçların bir kısmı da kiralık çıktı. 

7 şüpheliye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 47/1-d (Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak) maddesine istinaden 108 tl, 56/1-d (Araçlarının zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının çok altında sürmek, güvenlik nedeniyle veya verilen herhangi bir talimata uyulması dışında başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamak) maddesine istinaden 108 tl ve 73/1-a (Araçları kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek) maddesine istinaden 108 tl olmak üzere her sürücüye ayrı ayrı toplam 324 tl İdari para cezası uygulandı.

Gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sı savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Ajanslar