Cildinizdeki geniş gözenekler cildin görünümünü olumsuz yönde etkiler. Ayrıca, yağ ve kir birikimi için uygun ortam sağlar. Sivilce, siyah nokta ve yağ bezesi oluşumunu artırır. Cilt gözenekleri kalıtsal olarak geniş olabilir ancak güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak gibi çevresel faktörler nedeniyle de genişleyebilir. İşte cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırıp, hayalinizdeki cilde kavuşmanız için evde hazırlayabileceğiniz pratik tarifler...

Yaş maya
Bir miktar süt
karıştırmak için kase
Bu iki malzemeyi kase içerisine iyice karıştırdıktan sonra özellikle duştan sonra genişleyen cilt gözeneklerine pamuk yardımıyla sürün. Kokusu biraz rahatsız edebilir. Sürdükten yaklaşık 10-15 dakika sonra cilt gözeneklerinizi inceleyin. Farkı göreceksiniz. Maske cildinizde 30 dakika kaldıktan sonra ılık suyla durulayın. Sonrasında su bazlı uygun bir nemlendirici ile nemlendirin. Haftada en az 1 kere bu maskeyi uygularsanız cilt gözenekleriniz daralacakır.

Eğer karma bir cildiniz varsa 1 yumurta akıyla 2 çay kaşığı limon suyunu iyice karıştırarak yüzünüze sürün. 4-5 dakika beklettikten sonra ılık su kullanarak çıkarabilirsiniz.

Salatalık suyunun içerisine birkaç damla gül suyu damlatın ve elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürüp 15-20 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın. Bu işlem açık gözeneklerinizi küçültecektir. Ayrıca salatalığın içerisinde yer alan silis cildinizin yapısını iyileştirecek ve cildinize hoş bir görünüm kazandıracaktır.

2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yeteri kadar gül suyu
Tüm malzemeleri krem kıvamına gelene kadar karıştırın ve gözeneklerin geniş olduğu bölgelere uygulayarak 30 dakika süre ile bekletin. Sonra ılık su ile cildi durulayın. Bu maskeyi haftada 1 kere uyguladığınızda gözeneklerin küçüldüğünü ve kapandığını göreceksiniz.

4 bardak elma ya da nane sirkesi,
4 bardak damıtılmış su,
1 çay fincanı nane yaprağı
Bütün malzemeyi karıştırarak kaynatın. Soğuduktan sonra, cam bir kaba koyun. 5 gün bekletip, süzün. Bu karışım ile cildinizi silin. Gözenekleri sıkıştırıp, küçültecektir.
Tüm bu tarifleri uygulamadan önce elinizin üzerinde denemenizde fayda var! Alerjiniz varsa yüzünüzde denemeyin!