Şüphelinin eşiyle boşanma davası açtığı için kavga ettiklerini anlatarak "Kendimi kaybettim. Şimdi çok pişmanım" dediği belirtildi.
 
Çekmeköy'de 23 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen olayda bir süre önce eşiyle ayrı yaşamaya başlayan Dilber Kılıç sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmüştü. Polis görgü tanıklarının ifadelerine göre Dilber Kılıç'ın sokakta ayrı yaşadığı eşiyle karşılaştığı bir süre yüksek sesle tartıştıklarını belirlemişti. Soruşturmada  M.Kılıç'ın bir anda bıçağını çekerek Dilber Kılıç'ı yere yatırdığı ve defalarca bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtığı belirlenmişti.
 
Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis kaçan şüpheliyi yakalamak için onlarca adrese baskın yaptı. Şüpheliyi yakalamak için çalışmalar sürerken M. Kılıç olaydan bir gün sonra polise teslim oldu. Eşini boşanma davasından vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştığını anlatan M. Kılıç'ın, "Tartışma sırasında bana hakaret edince kendimi kaybettim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Şimdi çok üzgünüm" dediği öğrenildi.
 
Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli M. Kılıç tutuklanarak cezaevine gönderildi.