Genel olarak eğitim içerisinde beklediğiniz performansı alabileceğiniz sistemlerden biri olarak bilinen montessori, sizlere beklediğiniz özellikleri de sunmaktadır. Bu da çocuğunuz için iyi bir öğrenim sistemi var edilmesi, çocuklarının eğitimler sonucunda daha yüksek bir verim almasını sağlamak ile ilgili noktalarla alakalıdır.

Bu aşamada görüldüğü üzere montessori, çocukların ihtiyaçlarını anlamaya yönelmektedir. Bu da çocuklarınızın eğitime uyum sağlamasını değil, eğitim sisteminin çocuklarınızın ihtiyaçları, ilgi duydukları konularda ilerlemesi ile bağlantılıdır. Elbette bu aşamada çocuklarınızın ilgi alanın oluşması ve yetenekleri ile beraber öğrenme hızlarını arttırmanızda da bir hayli etkili bir durum olarak da bilinmektedir.

Farklı Dönemlerde Farklı Etkinlikler İle Çocuklarınız Daha İyi Öğrenir!

Eğitimler montessori ile dönem dönem olarak ayrılmaktadır. Bu da her dönemde farklı bir ilgi alanlarının bulunması ve ilgi alanlarının o konu ile ilgili öğrenme kapasitelerini büyük olması ile bağlantılıdır. Çünkü bu aşamada dönem uygun etkinliklerle eğitim daha büyük bir verim alınmasını sağlamaktadır. Montessori de bu kısımda kendi farkındalıkları ile hareket etmektedir. Çocuklarınız için gerekli olan bir yaş eğitimlerinde 1 yaş etkinlikleri kullanmaktadır.

Bir yaşındaki çocukların kavramsal olarak algılamaya başlamasından ötürü, çocukların ilgilerinin ve duyarlılıklarının oluştuğu alanlarda etkinlikler sunmaktadır. Bu etkinliklerin nasıl yapılacağı, nasıl ilerleme sağlanacağını da öğrenebileceğiniz gibi montessori sizin için büyük bir farkındalık da yaratmaktadır. Çocuğunuzu tanıyarak, onun için doğru adımları atmanıza da yardımcı olan bir eğitim sistemi olarak tanımlamak da doğrudur.

Kaynak: https://www.montessorifelsefesi.com/1-yas-etkinlikleri/