Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Samsun'da boşandığı eşini çocuğunun gözleri önünde öldüresiye döven İbrahim Zarap olayı konuşulurken bir kadına şiddet haberi de Ankara'dan geldi. 

Zeynel K. (38), tartıştığı eşi Reyhan K.'yi 4 çocuğunun gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldürdü. 

İnşaat işçisi Zeynel K., eve geldiğinde henüz bilinmeyen nedenle eşi Reyhan K. ile tartışmaya başladı, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, Zeynel K. mutfaktan bıçak alarak eşini kovalamaya başladı.

Reyhan K., evde 4 çocuğunun bulunduğu sırada yatak odasına kaçtı. Ancak, Zeynel K. eşini yatak odasında yakalayarak boğazından bıçakladı. Talihsiz kadın kanlar içinde yere yığılırken, o anlara şahit olan çocukları çığlık atarak yardım istedi. Zeynel K. ise panikle evden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Reyhan K.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Reyhan K.'ın cenazesi yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise bölgede yaptığı kapsamlı arama çalışması sonucu Zeynel K.'yi yakalayarak, gözaltına aldı.

'ÇOCUKLAR, 'ANNEMİ KURTARIN' DİYE YALVARIYORDU'

Ailenin komşusu Suat Tosun, "Ben eve geldiğimde kadının öldüğünü gördüm. Çocuklar bana 'annemi kurtar' diye yalvarıyordu. Babaları ise olay yerinden kaçmıştı. Bir süre sonra bizim yöneticiyi arayarak beni istedi. Bana da 'çocuklarım önce Allah'a sonra size emanet' dedi. Bizde bugün çocukları yurda teslim ettik. Çocuklar için çok kötü bir durum. Gerçekten çok üzüldük" dedi.

DAHA ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALMIŞ

Öte yandan Zeynel K.'nin başka bir kadınla da dini nikahlı olduğu öğrenildi. Ayrıca, Zeynel K.'nin daha önce de eşine şiddet uyguladığı ve bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirlendi. Zeynel K.'nin emniyetteki ilk ifadesinde, suçunu kabul ederek cinnet getirip cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Zeynel K., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Çiftin biri lise, üçü ise ilkokulda eğitim gören çocuklarının çeşitli yurtlarda koruma altına alındığı öğrenildi.