Kuşadası Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilecek eğitim programı için başlattığı çalışmayı, 6 Kasım 2008 tarihinde resmileştiren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, turizm sektörüne nitelikli insan gücü kazandırmak ve işsizliğe çözüm getirmek amacı ile oluşturulan, dünyanın birçok ülkesinde başarıyla uygulanmış bu eğitim programını Kuşadası"na taşıdı.
Türkiye"de turizmin ilk başladığı yerde Kuşadası"nda, yine Türkiye"de ilk kez Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. İlk etapta 125 kişinin yararlanacağı ve turizm sektörüne ait birçok alanda uygulanması planlanan program, yatırımcıların ve turistlerin Kuşadası"nı tercih etmelerini sağlayacak özelliklere sahip. Tüm katılımcılara Boğaziçi Üniversitesi Sertifikası verilecek olan programın sonunda, Lise ve Yüksekokul mezunu katılımcılara “Yeterlilik”, İlköğretim mezunu katılımcılara ise “Başarı” belgesi verilecek.
Türkiye"de turizmin ilk başladığı yerde, Kuşadası"nda, yine Türkiye"de ilk kez Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleşecek program, turizm potansiyelini yükseltecek, verimi arttıracak ve işsizliğe çözüm olacak. Program hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Fuat Akdoğan “Kuşadası"nda yine bir ilki gerçekleştirdik ve turizmde hizmet kalitesini olumlu yönde etkileyecek bu programla, hem gençlerimizi gelecek kaygısından kurtaracak, eğitimle ilgili bir alana kanalize edeceğiz, hem de işsizlik sorununu çözeceğiz. 12 aya yayılacak olan Kuşadası turizmine yetişmiş, kaliteli insan gücü ile katkıda bulunup, Kuşadası"nı turizm alanında hak ettiği noktaya çıkaracağız” dedi.
Programın İlk Etap Konu Başlıkları; Hijyen ve Sanitasyon, Kişisel İmaj/ Pazarlama İletişimi, İçecek Operasyonu Temel Bilgileri, Kat Hizmetleri İşlemleri, İşletme Organizasyonu ve Lojistik Hizmetler, Menü Planlama, Mutfak Operasyonu ve Organizasyonu, Bireylerarası İletişim, Ön Büro Yönetimi ve Rakamsal Beceriler, Resepsiyon İşlemleri, Rezervasyon İşlemleri, Yiyecek Servis Hazırlığı, Yiyecek ve İçecek Servis Organizasyonu olarak belirlendi. Müracaatlar Kuşadası Belediyesi"ne yapılacak.