Güneş, futbolda şike soruşturmasına ilişkin yaşanan süreçle ilgili "kimse oh demesin'' diyerek, "Bu rahatsızlıkta herkes payını alacaktır. Hiç ilgisi olmayan kişi de alacaktır, çocuklarımız da alacaktır. Belki bugün baktığımızda en az kaybı bizler yapıyoruz, işin içinde olanlar. Bilmeden çocukları zehirliyoruz.
 
Gelecek nesildeki insan tiplemesi, hayata bakışını etkiliyoruz. Onlar çalmanın, çırpmanın, suçun benimsenmediği bir hayat istiyorlar. Eşitlik, adalet, sevgi, düzgün bir hayat istiyorlar. Çalışırken rahatlık, güven istiyorlar. Şüphe görmek istemiyorlar. Onlara o zemini hazırlaması gereken bizleriz'' ifadelerini kullandı.
 
KARARI BEKLEYİP GÖRELİM
Futbolun bu kadar sevildiği bir ortamda çocuklara bu doğruları vermeleri gerektiğini söyleyen Güneş, şöyle devam etti: "Birlikte suçun karşısına geçmemiz gerekiyor. Suçu yanımıza alırsak bunu asla düzeltemeyiz. Suçun bir cezası olmalı, kim olursa olsun. Bilmeden yapılan hatalar hoşgörü olabilir, onu düzeltme için şans verilmeli ama suç yapılıp da onun karşısında çözüm aramak adına suçu örtbas edersek, öteleme yaparsak yeni suçlar gelecektir.
 
Hasta olmak istemiyorsak önce o mikropları öldürmemiz gerekiyor. Şimdiki durum görüyorum ki, herkes el atmaya başladı. Keşke daha önceden atılsaydı. En küçük yanlışlar düzeltilebilseydi. Şu aşamada bizden çok polis savcının işi, onlara saygı göstereceğiz ve kararlarını bekleyeceğiz. Suç varsa ceza olmalı."
 
HESAPLAR DERS ALARAK KAPANMALI
Güneş, bir gazetecinin, ''lig yeniden başlıyor sancılı olacak mı yoksa temiz bir lig mi başlıyor'' sorusu üzerine, ''Sancılardan kısmen bahsettim. Olmuşları artık önümüze koyarsak gelecekle ilgili plan yapma şansımız olmaz. Ama yanlışlardan ders almalıyız. Tarih boyunca savaşlar oluyor. Bunların olmaması için gayret göstermeyeceksek savaşlar olacaktır. Bu savaşların kazananı olmaz. Futbolda da aynı hadiseler, çirkinlikler yanlışlıklar haksızlıklar, şikedir, başka konudur adına ne koyarsanız koyun insanın zaafları vardır. Bu zaafları yapanlar, buna zarar verebiliyorlar. Bunları konuşarak kazanamayız. Hep hesap görerek sonuç alamayız. Bu hesaplar kapanmalı ama ders alarak kapanmalı. Biz olumsuzluklar üzerine, değil olumluluk üzerine hayatımızı inşa etmeliyiz."
 
SAHADA İŞİ OLANLAR SADECE KONUŞSUN
Herkesin kendi işini yaptığı bir ligi istediğini söyleyen Güneş, "Maalesef bu konuda sıkıntımız var. Yönetici yönetici gibi, oyuncu oyuncu gibi, medya medya gibi, teknik direktör teknik direktör gibi, taraftarın taraftar olduğu bir iş anlayışı geliştirmek gerekiyor. Bazen toplantıya geldiğimizde bize konuşacak bir şey yok.
 
Konuşacağımız ya yönetici arkadaşlarımızın tersi veya teyidi olacak. Herkes kendi birimi içinde kalmalı. Maç sonrası konuşacak kişiler oyuncular, hakemler, antrenör olmalı. Sahada işi yapan onlar. Kamuoyunda sıkıntı oluşuyor aksi halde. Tüm birimler kendini yeniden gözden geçirmeli" dedi.
 
82 PUAN ÇÖPE ATILIYOR F.BAHÇE İLE DERT YOK!
'Biz kupa almadık ama kendimizi zaten şampiyon olarak görüyoruz'' diyerek sözlerini sürdüren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şöyle devam etti: "Şampiyonluk sadece sonuçsal bir değer değildir. Oynadığınız futbol, bıraktığınız izler de önemlidir.
 
Bazen 82 puan topluyorsunuz ama çöpe atılıyor, sonuç gelmiyor. Başarı ölçüsü neye göre. Futbol açısından bakarsak Trabzonspor'u şampiyon olarak görüyorum. Kupa alınır alınmaz. Hukuki tarafını konuşmuyorum. Fenerbahçe antrenörü futbolcusu da emek verdi, saygı duyuyorum. Bizim Fenerbahçe ile hiçbir sorunumuz yok. Kimseyle yok. Bunun böyle bilinmesini isteriz, isteriz."
sabah