Cuma günü yasaklanan Blogger.com ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. Chip.com.tr'de yer alan iddia şu şekilde:

"Geçtiğimiz Cuma akşamı Blogger.com'un de erişim engelli siteler arasına katıldığını duyurmuştuk. Şimdi de mahkeme tarafından verilen bu engelleme kararının nedeni hakkında çok ciddi iddialar ortaya atılmaya başlandı. Kulağımıza gelenlere göre bu kararın ardında, Digiturk'ün, daha doğrusu Lig TV'nin yaptığı şikayet yatıyor.

Blogger.com alan adı altında yayınlanan bazı blog'larda Lig TV yayınlarının ücretsiz olarak izlettirildiği biliniyor. Digiturk'ün bu tip konularla ilgilenen ekibi bu blog'ları tespit ediyor ve gerekli uyarıları yapıyor. Ancak bu uyarılardan bir sonuç çıkmayınca şirket kapatma talebinde bulunuyor ve mahkeme de alan adını erişime kapatıyor.

CHIP Online yorumu:
Bu noktadan sonra eleştireceğimiz adresi doğru tespit etmemiz gerekiyor. Blogger.com'un erişime kapatılmasının altında Digiturk'ün şikayeti yatıyor olabilir. Ancak bunun için Digiturk'ü suçlamak da doğru olmaz. Sonuçta Digiturk çok büyük paralar harcayarak Süper Lig maçlarının yayın hakkını satın alıyor ve maçların izinsiz, daha da önemlisi ücretsiz olarak yayınlanmasını istemiyor. Bu noktada haksız olduğunu iddia etmek güç.

Bu durumda dönüp dolaşıp yine aynı noktaya geliyoruz: Birkaç blog yüzünden tüm Blogger.com'u engellemek niye. Aynı şeyleri birkaç sakıncalı video yüzünden tüm YouTube kapatılırken ya da birkaçyazı yüzünden tüm Wordpress kapatılırken de yaşamadık mı? Sadece ilgili sayfaları kapatmak yerine tüm siteyi ortadan kaldırmak, şikayeti değerlendirmek değil, suçsuz binlerce blog yazarını cezalandırmak anlamına geliyor. Bu durumda kimi eleştirmemiz gerekiyor? Şikayeti yapan Digiturk'ü mü, yoksa bir şikayetten yola çıkıp tüm siteyi alaşağı eden karar vericileri mi?"