KONYA'da, 4 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın kıvılcım çıkaran eğlence fişeği çatapatları yutup yaşamını yitirmesinin ardından benzer bir olay da Bursa'da meydana geldi, ancak olay bu kez acı sonlanmadı.


Sokakta oynadığı çatapatı yutunca hastanelik olan, "karaciğer yetmezliği" teşhisi konulan küçük 8 yaşındaki Ömer Faruk, hemen ambulans helikopterle İzmir'e gönderildi. Yusuf Yılmaz'dan daha şanslı olan Ömer Faruk Elitok'a, annesi Ülkü Elitok'un karaciğerinden parça nakledilecek.

Bursa'da oturan Ülkü ve Adem Elitok çiftinin 4 çocuğundan biri olan, ilköğretim okulu ikinci sınıfa geçen Ömer Faruk Elitok, dün öğlen saatlerinde arkadaşlarıyla sokakta oynamaya başladı. Ömer Faruk, arkadaşlarıyla birlikte marketten cips satın aldı. Cipsin içinden çıkan, bir yere sürtüldüğünde kıvılcım çıkaran "çatapat" olarak bilinen patlayıcıyı gören Ömer Faruk, yapışık olduğu kağıttan ayıramayınca dişlerini kullandı. Bu sırada Ömer Faruk, çatapatı yuttu. Hemen annesi Ülkü Elitok'un yanına koşan Ömer Faruk, Bursa Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan talihsiz çocuğa, karaciğer yetmezliği teşhisi konulurken, acil nakil yapılmasına karar verildi.

AMBULANSLA İZMİR'E

Karar üzerine anne Ülkü Elitok ve oğlu Ömer Faruk Elitok, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle İzmir'e getirildi. İzmir'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin pistine inen helikopterde bulunan anne- oğul, ambulansla nakil işlemlerinin yapılacağı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Küçük Ömer Faruk'un eski sağlığına kavuşması için annesi Ülkü Elitok'un karaciğerinden alınacak parçanın, gerekli kan ve doku tetkiklerin yapılmasından sonra nakledileceği bildirildi.

Oğlunun başından bir an olsun ayrılmayan, sağlığına kavuşması için karaciğerinden parça verecek olan anne Ülkü Elitok, “Oyun oynarken yanlışlıkla çatapatı yutmuş. Hemen gelip bana anlattı. Hastaneye gittiğimizde çatapatın hemen reaksiyon gösterdiği ve karaciğer yetmezliği oluştuğu bildirildi. Nakil için karar alındı. Ben de oğluma ikinci kez can vermek istedim. O sağlığına kavuşsun yeter. Yetkililerinden bu tür oyuncaklara karşı bir an önce önlem alması gerekir. Her çocuk Ömer Faruk kadar şanslı olmayabilir” diyerek tepkisini dile getirdi.

YUSUF ÖLMÜŞTÜ

Konya'da, aynı şekilde oyun oynarken çatapat yutan 4 yaşındaki Yusuf Yılmaz, sarı fosfor zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirmişti. Acılı baba Nevzat Yılmaz, ailelere seslenerek, özellikle bayram öncesi dikkatli olunması gerektiğini, sorumluların cezalandırılması gerektiğini dile getirmişti.- DHA