Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 16-17 Eylül"de Genelkurmay Karargahı"nda basın - yayın organlarının genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileri ile buluşacak. Saat 10.00"da başlayacak “İletişim Toplantısı”nda Başbuğ bir sürprize daha imza atacak. Toplantıya, Genelkurmay"a akredite olmayan Yeni Şafak"ın Ankara temsilcisi ile yayın yönetmeni de davet edildi.

İLETİŞİME ÖNEM VERİYOR

Başbuğ, iletişime verdiği önemi her davranışında gösteriyor. Diyarbakır"da sivil toplum örgütü yöneticileri ile buluşarak onlarla yüz yüze görüşerek bir ilki gerçekleştiren Başbuğ, göreve gelirken de ilk adım olarak İletişim Daire Başkanlığı"nı yeniden yapılandırarak birimi Tuğgeneral seviyesine çıkarttı. Orgeneral Başbuğ"un, İletişim Daire Başkanlığı"na Tuğgeneral Metin Gürak"ı getirmesi, yeni dönemde basın yayın kuruluşları ile iletişime verilen önemin en somut göstergesi olarak yorumlandı.

ÖNEMLİ MESAJ BEKLENTİSİ

Başbuğ"un toplantıda önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Genelkurmay Karargahı"nın kapısı 28 Şubat"tan bu yana ilk kez akredite olmayan gazetelere açılacak. Yeni Şafak"ın dışında Hrant Dink"in katil zanlısı O.S."nin Jandarma personelince Türk bayrağı önünde çektirdiği resmi haber yaptığı için akreditasyonu iptal edilen Star Gazetesi de listeye alındı. Başbuğ"un bu tavrı dengeli yayın yapan basın - yayın kuruluşlarına karşı akreditasyon uygulamasının kontrollü olarak gevşetileceği şeklinde yorumlandı. Genelkurmay, akredite olmayan basına kapılarını açarak daha çok okur kitlesine de ulaşmış olacak. Dün itibarıyla, Genelkurmay"a akredite olmayan Bugün ve Zaman gazeteleriyle Kanaltürk"e davetiye ulaşmadığı öğrenildi.


Canlı bomba planı Başbuğ"u durdurmadı

İLKER Başbuğ"un Güneydoğu ziyareti sırasında terör örgütü PKK"nın canlı bomba eylemi yapmayı planladığı ortaya çıktı. Güneydoğu gezisinin programı canlı bomba istihbaratı nedeniyle sır gibi saklanan Başbuğ, tehlikeye karşın halkın arasına girerek vatandaşlarla kucaklaştı. Başbuğ"un, ilk durağı olan Malatya Valiliği"ni ziyareti sırasında istihbarat birimlerine PKK"nın “canlı bomba eylemi hazırlığında” olduğu bilgisi ulaştı. İstihbarat üzerine önlemler arttırıldı. Van"da sevgi gösterileriyle karşılanan Başbuğ, makam aracından inerek halkın arasına karıştı. Sıkı güvenlik önlemleri, olası suikast girişimini engelledi. AKŞAM