ADANA"daki Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fatültesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören İzmirli 29 yaşındaki Nurettin Yücesoy'un, bekar olduğunu söyleyerek kendisinden hamile kaldığını, çocuğu da yurtdışına kaçıracağını belirtip dava açtığı Amerikalı kadın asker Kathryn Dohn, bebeğini İncirlik Hava Üssü'nde dünyaya getirdi. Kız bebek dünyaya getiren er Dohn, bu mutluluğunu paylaşım sitesi Facebook'a da taşıdı.

Nurettin Yücesoy'un iddiasına göre, İncirlik Üssü'nde er olarak görev yapan Kathryn Dohn ile aralarındaki ilişki, 3 yıl önce Adana'da başladı. Tanışmalarının ardından Yücesoy ile kadın er arasındaki ilişki aşka dönüştü. Birliktelikleri kadın asker Dohn"un hamile kalmasına kadar devam etti. Dohn"un hamile kaldığını öğrenen Yücesoy, evlenme teklifinde bulundu, ancak ret yanıtı aldı. Yücesoy, bu süreçte Dohn"un aslında evli olduğunu da öğrendi. Bunun üzerine Yücesoy, Dohn"un karnındaki bebeğin kendisinden olduğu iddiasıyla, konuyu adliyeye taşıdı.

İzmir Nöbetçi Aile Mahkemesi'ne başvuran Nurettin Yücesoy, Kathryn Dohn'un çocuğun kendisinden olduğuna dair mesaj ve MSN kayıtlarını da mahkemeye delil olarak sundu. Doğacak bebekle arasında DNA testi yapılmasını istediğini belirten Yücesoy, baba hanesinde bir başkasının isminin yazılmasını kabul edemeyeceğini ifade etti.

İzmir Barosu avukatlarından Uluğ İlve Yücesoy, aracılığıyla dava açan Nurettin Yücesoy, Amerikalı er Dohn"un, doğumdan sonra çocuğunu alıp, Amerika'ya gideceğini, evlilik içinde doğacak çocuğun baba ismi hanesinde kendi adının değil, Dohn"un eşinin isminin yazılacağını vurguladı. Yücesoy, İzmir Nöbetçi Aile Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde er Dohn"un yurtdışına çıkması konusunda tedbir konulmasını istedi.

Dilekçede, küçük yaşta anne ve babasını kaybettiği için annesiz ve babasız kalmanın zorluğunu çok iyi bildiğini belirten Yücesoy, doğacak çocuğunun başka birisine baba demesine yüreğinin dayanamayacağını vurguladı. Dohn"un ilişkinin başından beri kendisini bekar olarak tanıttığını ve kötü niyetli olduğunu iddia eden Yücesoy, şimdiki durumda aynı kötü niyetle kendisinden dünyaya gelecek bebeğe başka birisini baba olarak göstermeye çalıştığını vurguladı.

Yücesoy, doğması beklenen çocuk ile kendisi arasında DNA testi yapılmasını da talep etti. Doğacak çocuğun kendisine ait olduğuna dair Amerikalı kadın asker Dohn"un cep mesajlarını, MSN kayıtlarını ve birlikte oldukları dönemde çekilmiş fotoğrafları mahkemeye delil olarak veren Yücesoy, kadın askerin yurtdışına çıkışı konusunda tedbir konulmaması halinde bebeğine asla babalık yapamayacağını ifade etti. Yücesoy, mahkemeye Dohn"un kendisine ilişkilerinin iyi olduğu dönemde gönderdiğini söylediği ve anne karnındaki bebeğini gösterdiğini kaydettiği bir ultrason görüntüsünü de delil olarak sundu.

İzmir Adliyesi aracılığıyla gönderilen dilekçeyi inceleyen Adana 6'ncı Aile Mahkemesi hakimi, Nurettin Yücesoy'un avukatının "Babalık ve nesebin reddi" davasını kabul ederken, "Yurt dışına çıkış yasağı" talebini yerinde bulmadı.

Amerikalı er Kathryn Dohn, dün İncirlik Hava Üssü'ndeki hastanede sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Paylaşım sitesi Facebook'a yeni doğan bebeğinin fotoğraflarını koyan Dohn, kızının ismini "Keira" koyacağını vurguladı. Bebeğin babası olduğu iddiasıyla dava açan Nurettin Yücesoy'a da mesaj atan er Dohn, mutluluğunu herkes ile paylaştı. Nurettin Yücesoy'un açtığı dava 3 Mart'ta Adana'da görülmeye başlanacak.