SAMSUN'da 10 yıllık eşi Güler D.'yi sevgilisiyle yakalayan 36 yaşındaki Recep D., evde çıkan tartışmada bıçakla yaralandı. Tutuklu sevgili 26 yaşındaki Zeki Yüzügülen duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Tutuksuz sanık 26 yaşındaki Güler D. ise “Böyle olacağını bilmiyordum. Bilseydim kendimi balkondan atardım” dedi. Can güvenliği olmadığı için ilk duruşmaya gelmeyen ve eşinin açtığı boşanma davası halen süren genç kadın, polis eşliğinde Adliyeye gelirken, güneş gözlüğü takıp başını örttü.
Hasköy Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi Güler D., iddiaya göre bir TV kanalında arkadaş aradığını belirterek telefon numarasını bırakan ve kendisini "vekil öğretmen" olarak tanıtan Zeki Yüzügülen'e mesaj çekti. İkili arasında başlayan ve 10 ay süren telefon görüşmeleri sonucunda geçen Mart ayında Yüzügülen, oturduğu Gaziantep'ten Samsun'a gelerek genç kadınla buluştu. Bir süre kentte gezen ikili, daha sonra Güler D.'nin kayınpederine ait olan 3 katlı apartmanın boş olan 3'üncü katındaki daireye gitti.
Burada sevgilisiyle cinsel ilişkiye giren Güler D., akşam olunca alt kattaki evine gitti. İşten gelen eşine yemek veren Güler D., daha sonra başının ağırdığını ileri sürerek üst katta bekleyen sevgilisinin yanına çıktı. Bir süre sonra üst kata çıkan Recep D., zile basarak eşinden kapıyı açmasını istedi. Yaklaşık 15 dakika sonra genç kadın kapıyı açınca içeriye giren Recep D. dairede Zeki Yüzügülen'i gördü. İkili arasında çıkan kavgada Yüzügülen, Recep D.'yi 8 yerinden yaralayarak kaçtı.
Olaydan 4 ay sonra İstanbul'da yakalanarak tutuklanan Yüzügülen, 24 yıl hapis cezası istemiyle bugün Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim önüne çıktı. İlk duruşmadaki ifadelerini tekrar ederek suçsuz olduğunu söyleyerek, beraatini istedi. Can güvenliği olmadığı için ilk duruşmaya katılmayan Güler D. ise polis korumasında Adliyeye getirilerek ifade verdi. Sevgilisini eşini öldürmesi için azmettirmekten tutuksuz yargılanan genç kadın, rahat ifade vermesi için duruşma salonunun boşaltılmasını istedi. Mahkeme Başkanı, tarafından salonun boşaltılması üzerine ifade veren Güler D., “Zeki ile telefonla tanıştık. 10 ay görüştük. Daha sonra Samsun'a geldi ve buluşarak benim dairemin üst katındaki boş daireye gittik. Orada cinsel ilişkiye girdik. Akşam olunca eşim eve geldi. Bir süre sonra ben "Başım ağırıyor" diyerek üst kata çıktım. Ardımdan eşim de gelmiş. Zile basınca panik olduk. Ben kapıyı açmayı geciktirirken Zeki de balkona saklandı. Kapıyı açtım ve ben aşağıya kendi evimize indim. Yukarıda ne oldu bilmiyorum. Orada olsaydım bu olayı engellerdim. Kendimi balkondan atardım” dedi.
Daha önceki duruşmaya katılarak eşinden ve sevgilisi olan sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen Recep D.'nin boşanma davası da açtığı ortaya çıkarken, mahkeme duruşmayı gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Can güvenliği olmadığını ileri süren genç kadın, tanınmamak için siyah güneş gözlüğü takıp polis eşliğinde Adliye Sarayı'ndan çıkarılarak evine götürüldü.