KONYA'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Güvendik Köyü'nde 6 ay önce cesedi Darvaz Çayı"nda bulunan 43 yaşındaki Hikmet Şahin'i, eşi 39 yaşındaki Havva Şahin ve 41 yaşındaki sevgilisi İsmail Serik'in öldürdüğü ortaya çıktı. Havva Şahin, akli dengesi yerinde olmadığını öne sürdüğü eşini, ilişkilerini öğrendiği için sevgilisiyle birlikte öldürdüklerini itiraf ettiği öne sürüldü.
Başına taşla vurulduktan sonra boğularak öldürülen çiftçi Hikmet Şahin'in cesedi, 17 Ağustos 2008 tarihinde Güvendik Köyü Söğütyıkı Mevkii'ndeki Davraz Çayı'nda bulundu. Jandarma, Şahin'in başına taşla vurulduğunu ve boğularak öldürüldüğünü, cesedin su yüzüne çıkmaması için üzerine taş konulduğunu belirledi.
Olayı derinlemesine araştıran jandarma olay yerindeki bulunan kıl, kan ve tükürük üzerinde inceleme başlattı. Jandarma yaptığı inceleme ve araştırma ardından Şahin'i, 3 çocuk annesi eşi Havva Şahin ile 3 çocuk babası sevgilisi İsmail Serik'in öldürdügünü belirledi. Şahin ve Serik, gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada, iki sevgili suçu birbirinin üzerine attıktan sonra geçirdiği trafik kazası sonucu akli dengisini kaybettiğini öne sürdükleri Hikmet Şahin'i, ilişkilerini öğrendikten sonra öldürdüklerini belirterek suçlarını itiraf ettikleri belirtildi. Mahkemeye sevk edilen Havva Şahin ve İsmail Serik nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.


MİLLİYET