ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD'nin yeni Bağdat büyükelçiliği için aday gösterdiği Brett McGurk, adaylığını geri çekti. McGurk'ın adaylığı, hem daha önce Irak'taki görevine dair eleştiriler hem de şu an evli olduğu gazeteci Gina Chon ile Irak'taki görevi sırasında yasak aşk yaşadığına dair e-postaların yayımlanmasıyla tartışmalara neden olmuştu.

Kongre'deki 6 Cumhuriyetçi senatör, McGurk'ın hem görevine uymayan bu davranışı hem de bu görev için yeterli olmadığı gerekçesiyle adaylığının geri çekilmesi için Obama'ya çağrı yapmışlardı.

ABD yönetimi ise, adaylarının arkasında kalmayı sürdürmüş, hatta, ABD'nin Bağdat büyükelçiliğini yürüten James Jeffrey de Kongre'ye gönderdiği mektupta McGurk'ı desteklemişti.

Ancak McGurk, adaylığının Senato'nun Dışilişkiler Komitesi'nde oylanmasına bir gün kala, adaylıktan geri çekildiğini açıkladı.

McGurk, Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a gönderdiği mektupta, bu kararı eşi Chon ile istişare ettikten sonra aldığını ve "büyük üzüntüyle" adaylıktan geri çekildiğini belirterek, bunun hem ülkesi hem de kendi
ailesi için "en iyisi" olduğunu kaydetti.

McGurk, "Bu sürecin en zor kısmı ise eşimin bunun bir parçası haline gelmesini izlemek oldu. Eşim, benim için dünyadaki en değerli şey ve ilişkimize dair betimlemeler hem yıkıcı hem de hayal ürünü" ifadesini kullandı.