Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, bir bağda dün cesedi bulunan kişinin 38 yaşındaki Ramazan Akın olduğu belirlendi. Akın'ın dövülerek öldürülmesi olayına karıştığı belirlenen eşi ve eşinin yasak aşk yaşadığı ileri sürülen bir kişinin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı.

Dün saat 13.30 sıralarında, Sarıgöl- Buldan Karayolu üzerindeki bağına gelen Mehmet Kelleci, yerde bir erkek cesedi olduğunu farkedip, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, vücudunda darbe izleri bulunan 35-40 yaşlarında, 1.70 boyunda, üzerinde kot pantolan ve beyaz gömlek bulunan ceset üzerinde yaptığı aramada kimliğini belirtir, bir belgeye rastlamadı. Polis, ayakkabılarının olmaması nedeniyle başka yerden getirilerek atılmış olabileceği belirtilen cesedin, kime ait olduğunun tespiti için bölgede çalışma başlattı. Polis, cesedin bir süre önce İş-Kur tarafından, Sarıgöl Şehit Ali Suyabatmaz Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi'nde hizmetli olarak işe başlayan evli, iki çocuk babası Ramazan Akın'a ait olduğunu belirledi.

EŞİ AZMETTİRMİŞ
Bunun üzerine polis, Akın'ın eşi 23 yaşındaki B.A.'yı gözaltına alıp, ifadesine başvurdu. B.A., ifadesinde suçunu itiraf edip, eşini yasak aşk yaşadığı Denizli Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışan 37 yaşındaki A.D.'ye ve iki arkadaşına dövdürttüğünü itiraf etti. Bunun üzerine harekete geçen polis, olaydan 5 saat sonra A.D.'yi yaşadığı Denizli'de, Akın'ı birlikte döverek ölümüne neden oldukları ileri sürülen pazarcı 32 yaşındaki B.Ö. ve 36 yaşındaki inşaat işçisi A.O. ile birlikte yakaladı.

KATİLİ ÇOCUKLUK ARKADAŞIYMIŞ
A.D., polisteki sorgusunda olayı büyük bir soğukkanlılıkla anlatarak, "B.A., bana eşi Ramazan'ı dövüp, korkutmamı istedi. Olay günü saat 02.00 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi, Solmaz Sokak'taki evine gidip, yatağında uyumakta olan Akın'ı arkadaşlarım B.Ö. ve A.O. ile dövdük. Daha sonra bir battaniyeye sarıp, otomobille üzüm bağına götürüp, attık. Öldüğünü bilmiyorduk" dedi.

A.D., Akın'ı sardıkları battaniyeyi de olay yerinde yaktıkları da ifadesinde anlattı. Aslen Uşak'ın Eşme İlçesi'nden olan A.D.'nin öldürülen Ramazan Akın ile çocukluk arkadaşı olduğu öğrenildi.

Polisteki sorgularının ardından Akın'ın eşi B.A., yasak aşk yaşadığı ileri sürülen A.D. ile A.D'nin olaya karıştığı belirlenen arkadaşları B.Ö. ve A.O., sevk edildikleri adliyede tutuklandı.