Tüm Türkiye'de şok etkisi yaratan 'akademik cinayetin' mağduru Dekan Prof. Dr. Handan Kamış, "Zerre kadar suçu olan en büyük cezayı alsın. Çok değerli bir insan gitti, eski eşim cezaevine girdi, benim Yuvam yıkıldı" dedi.
 
İLK KEZ KONUŞTU
 
Sabah'ın haberine göre, Konya Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış'ın eşi aynı üniversitenin Kimya Bölümü Başkanı Prof. Ahmet Gülce, Çevre Mühendisi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i aynı kadınla ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürmüştü. Yaşanan olay sonrası dekanlık görevinden istifa eden ancak YÖK'ün istifayı reddetmesi sonucu 1 aylık yıllık iznin ardından 3 gün önce görevine dönen Prof. Dr. Kamış yaşadıklarını anlattı.
 
"İLİŞKİYİ ANLAYAMADIM, AHMET'TEN BUNU HİÇ BEKLEMEZDİM"
 
"Hayatımı sil baştan başlıyorum. Ah'larla vah'larla hayatımın sonunu getiremem. Bu şekilde yaşarsam ne öğrencilerime ne çocuklarıma ne de kimseye faydam olmaz. Bu felaketi kaldıracak gücü kendimde hissediyorum. Tabii doğal olarak görevime başlayalı 3 gün oldu ve burada herkes yaşananlardan dolayı çok üzgün. Hep birlikte bu yükün altından kalkacağız fakültemizin başarısı için çalışacağız. Eski eşim benim de içinde bulunduğum fakültede başka bir kadınla 1 yıl boyunca ilişki yaşamış. Ancak ben bu ilişkiyi anlayamadım. Bu durumu bilsem çoktan boşanma davasını açardım. Aldatıldığımdan zerre kadar şüphem olmadı çünkü Ahmet'ten bunu hiç beklemezdim. Ben de aldatıldığımı sizlerle birlikte öğrendim.
 
TEK CELSEDE BİTTİ
 
Eşinin işlediği cinayet sırasında kendisinin de fakültede olduğunu söyleyen Kamış, olay sonrası eşinden tek celsede boşanmış. Fakültede olmasına rağmen, herkes gibi kendisinin de cinayetten habersiz olduğunu söyleyen Kamışlı yaşananları şu ifadelerle dile getiriyor: Olanlar ortaya çıkınca bir kadın olarak iki ayrı şok yaşadım. Ortada kocası katil olmuş bir kadın ve aldatıldığını öğrenen bir eş vardı. Düşünün böylesine büyük travmayı atlatmaya çalışıyorum. Ancak bu felaketi düşünerek hayatımı sürdüremezdim. Eski eşimden tek celsede boşandım
 
BANKALARA BORÇLANMIŞ
 
"Biz 29 yıllık evliydik. Ev, araba aldık, yatırımlar yaptık. Ama bunları hep elimizdeki parayla yaptık. Hiç kredi çekmedik. Ancak Ahmet, son 1 yıldır bizden gizli bankalardan krediler çekmiş. Bunları öğrenince zaten daha bir sinirlendim. O paraları da ne yaptığını bilmiyorum. En büyük dileğim, bu olayda kimin zerre kadar suçu varsa, onun en yüksek cezayı almasıdır. Çünkü bu olayda çok değerli bir insan hayatını kaybetti. Eski eşim cezaevine girdi benim ise Yuvam yıkıldı.
 
YASAK AŞK KUMPASI
 
Konya Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış'ın eşi Prof. Ahmet Gülce aynı üniversitenin Kimya Bölümü Başkanlığını yapıyordu. Gülce bölüm sekreteri Asuman S. ile yasak aşk yaşamaya başladı. Ancak sekreter Asuman S.'nin aynı anda Çevre Mühendisi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le de (42) ilişkisi olduğunu öğrenince Çevre Mühendisi Özdemir'i odasında boğazını keserek öldürdü. Hem profesörle hem doçentle aşk yaşadığı ortaya çıkan Asuman S.'nin de kendisini evli olmasına karşın boşanmış olarak tanıttığı ortaya çıktı.

SABAH