Düzenlemeyi protesto etmek isteyenlerin buluşma noktası Facebook oldu. Protestoya katılacağı açıklayan sayısı 53 bini geçti.12:40 | 12 Ocak

İçki yasaklarına karşı olanlar 29 Ocak Cumartesi gecesi eylem yapmaya hazırlanıyor.
Facebook'ta 'AKP'ye içiyoruz' başlıklı etkinlik sayfasında toplananlar içki yasakları ve Efes Pilsen spor kulübünün isim değişikliğine karşı içecek.
Grubu kuranlar açıklamaya şunları yazdı:
"Yer: Alkol temin edebildiğiniz her yer!
Hepimiz 29.01.2011 günü AKP'ye inat kafayı çekiyoruz !!

Zaman, mekan ayrımı gözetmeksizin, AKP'ye inat kafası güzel bir Türkiye!"
YORUMLAR:
Grup sayfasındaki bazı yorumlar şöyle:
- O gün evlilik yıldönümüm zaten. Hem bize hem onlara çifter çifter içeriz.
- Bir buna içmedik. Buna da içelim.
- 29'unu neden bekliyoruz ki?
- Asıl 13'ünde içeceğiz zevkle.
- İçkiye vereceğiniz parayı Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayın.
- Yetmez ama şerefe.
- Alkol kullanmıyorum ama içenlerin yanındayım. Çünkü yasakların karşısındayım.
- Sahil kesimi olarak geleceğim, anamı da alıp gideceğim.
- Biz başladık, siz yetişin.
- Alkol içmeyin, üzüm yiyin.
- Osmanlı torunlarıyız biz. Kafası güzel Türkiye ne demek!
İstanbul Avrupa: Taksim Meydanda buluşup, Taksim İstiklal Caddesine doğru (saat 20:00)
İstanbul Anadolu: Moda Sahil (saat 20:00)
İstanbul Anadolu: Caddebostan Sahil (Migros Arkasındaki Park, Saat 20:00)
Ankara: Kuğulu parkta buluşup, Tunalı Hilmi Caddesine doğru (saat 20:00)
İzmir: Kordon Boyunca (saat 20:00)
Eskişehir: Barlar Sokağı (saat 20:00)
Antalya: Yat Limanı / Amfitiyatro (saat 20.00)
YASAKLAR NELER GETİRİYOR?
MEHMET TEZKAN'IN YAZISI: MUHAFAZAR TOPLUM İNŞASI

İSRAİL GAZETESİ: "SİGARA, İÇKİ. HEPSİ TABU TÜRKİYE'DE"
Türkiye"de sigara ve içkiye getiren sınırlamalar, İsrail medyasının da ilgisini çekti. Haaretz gazetesi, "Sigara, İçki. Hepsi Tabu Türkiye"de" başlıklı haberinde sigara yasağı başarılı olan hükümetin "içkiyi hedef aldığı"nı öne sürerek, "Her şey siyasi" ifadesini kullandı. İçki meselesinin, "hükümetin siyasi kazanımlar elde edebileceği bir konu olarak gördüğü bir muhabere alanı" olarak nitelendiği haberde özelikle Efes Pilsen basketbol takımı konusuna vurgu yapıldı.
İsrail"in önde gelen gazetelerinden Haaretz, "Sigara, İçki. Hepsi Tabu Türkiye"de" başlıklı haberinde sigara yasağı başarılı olan hükümetin "içkiyi hedef aldığı"nı öne sürdü. Efes Pilsen basketbol takımı konusu üzerinde durularak, takım sahibinin ya takımı kapatmak ya da uluslararası arena ünlü bir ismini değiştirmek zorunda kalacağına dikkat çekildiği haberde, yeni içki yönetmeliğe ilişkin ayrıntılı bilgi verildikten sonra "Her şey siyasi" ifadesi kullanıldı. Haberde şöyle devam edildi:
"Kısacası, içki ile mücadele, Türk hükümetinin yeni politikalarından biridir. (İçki) hükümetin, sadece sağlık ve güvenlik hedefi olarak değil, aynı zamanda siyasi kazanımları da elde edebileceği bir konu olarak gördüğü bir muharebe alanıdır."
Bu çerçevede ülkedeki içki tüketimi haritasını hazırladığı belirtilen Türkiye Yeşilay Cemiyeti"nin üç yıl önce yayımladığı raporda içki konusunda sosyal demokratlar ve sanat dünyasına işaret ettiğine dikkat çeken gazete, aynı örgütün piyangoyu da hedef aldığını belirtti.
"SİGARA YASAĞI BAŞARILI AMA TÜKETİMDE İLK 10 ÜLKEDEN BİRİ"
Türkiye"de sigara yasağına ilişkin olarak "İçki ile mücadele, Türkiye"nin, Avrupa"da üçüncü, dünyada ise beşinci sırayı kazanarak büyük bir başarı elde ettiği sigaraya karşı kampanya katılıyor" denilen haberde yine sigaraya karşı çabaların yüksek tüketim sorununu çözmediğini, Türkiye"nin sigara tüketimi konusunda dünyanın önde gelen 10 ülkesi arasında yer aldığına, halkın sigara için yılda 29 milyar dolar harcadığına vurgu yapıldı. (Anka)
NEW YORK TIMES: "TÜRKİYE'DE İÇKİYE SERT KISITLAMALAR"
New York Times gazetesi, "Türkiye"de İçki Sınırlamaları" başlıklı haberinde "Bir Türk düzenleyici kurumunun, içki satış ve tüketimine sert sınırlamaları getiren" bir yönetmenlik yayımladığını belirtti.
Söz konusu yönetmenliğin, etkinlikleri düzenleyen catering şirketleri için içki servisinin yapılacak her etkinlikten önce izin alma zorunluluğunu getirdiğine dikkat çeken gazete, yönetmenliğin aynı zamanda market ve bakkalların içkileri, çocukların ilgisini çeken ürünlerin yanında yerleştirmelerini yasakladığını da kaydetti. (Anka)