Yetkilerin merkezden yerel yönetime devrinin tartışıldığı dönemde alınan bu kararın doğru olmadığını savunan Çerçioğlu, "İmar ve ruhsatlandırma yetkilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na alınması yönündeki girişim endişe vericidir" dedi.
YASA TEKLİFİ SİYASİDİR
Sahil belediyelerin imar uygulamaları ve ruhsatlandırma yetkisinin ilgili Bakanlığa devredilmesinin turizme yara vereceğini iddia eden Başkan Çerçioğlu, şöyle konuştu: "Yasa teklifi siyasidir. Hem yerel yönetimlerin yetkilerini daha da artıracağız diyeceksiniz hem de seçimlerden çıkan bu sonuçlardan sonra bu kararı alacaksınız. Halkın seçtiği yöneticilere güvenmek zorundasınız. Devre dışı bırakılmak istenen belediyeler değil onları seçen halktır." Böyle bir tasarının Avrupa Birliği ve Yerel Yönetim
anlayışına ters olduğunu anlatan Çerçioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Yasanın geçmemesi için tüm sivil toplum örgütleriyle, mimarlar ve şehir plancılarıyla, odalarla detaylı görüşerek kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bu teklifin yasalaşmaması için partim gerekli çabayı gösterecektir."