1924 Anayasası doğrultusunda yapılan ve yanlış olduğunu savunduğu bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini isteyen Baylar, “Bu uygulama insan haklarına aykırıdır. Bu konunun önümüzdeki günlerde T.B.M.M. de görüşülecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu ve görevleri hakkındaki kanunla birlikte gündeme alınarak Yaz kurslarındaki söz konusu yaş ve sayı sınırlamasının kaldırılması ve yeni düzenlemeler yapılarak haksızlıkların ve olumsuzlukların çözülmesi hepimizin istek ve talepleridir” dedi.
Aydın"daki din görevlileri olarak Kur"anı Kerim"in nüzulünün 1400. yıl dönümünde çocukları yaz dönemi Kur"an Kursları programı kapsamında en iyi şekilde eğitmeye çalıştıklarını kaydeden Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Nadir Baylar “Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) Efendimiz de Kur"an-ı Kerim"in 7 yaşında okunmaya başlanıp 10 yaşında tamamlanmasını tavsiye etmiş. Psikologlar da 7 yaş çabuk öğrenme ve algılama çağı olarak değerlendiriliyor. Çünkü çocuklar en iyi bu yaşta öğreniyorlar ve bu yaş diliminden sonra da "ezbercilik" başlıyor. Bu nedenle Kur"an Kursları"nda 12 yaşın altındaki çocukların eğitime alınamaması öğrenme açısından ve insani açıdan da kesinlikle yanlıştır. Söz konusu sınırlamanın biran önce kaldırılması gerekmektedir. Bu yasak aynı zamanda insan haklarına aykırıdır ve acilen kaldırılmalıdır” dedi.
Söz konusu Kanunun 1924 Anayasası ile belirlendiğini ifade eden Baylar, bu yasağa anlam veremediklerini belirterek “Özelliklede milletimizin kutsal ibadet mekanı olan camilerde sınırlamanın olamaz. 21. Yüzyılda halen bu kuru inattan vazgeçilmesi düşünülmüyor mu? Camiye gelen 7 yaşındaki çocuğu hangi vicdan kovabilir. Bu sorunun cevabını kim verecektir. Bu konuda velilerimizden ciddi şikayet alıyoruz. Yetkililerin bu soruna bir çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.
Türk Diyanet Vakıf Sen Aydın Şube Başkanı Nadir Baylar ayrıca, Milli Eğitim bakanlığı"na bağlı diğer kurum ve kuruluşlarda kursa açma yeter sayısı 10 öğrenci iken, Kur"an Kursu"nda bu sayı 15 olduğunu belirtti. iha