Komutanlara ait olduğu öne sürülen ses kayıtları ve fotoğrafların yanı sıra andıç belgeleri de internet sitelerinde yayınlanmaya başlandı.

GİZLİ BELGE İNTERNETTE

Ağustosta, Kara Kuvvetleri Komutanlığı"na atanması beklenen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner"in Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde sivil toplum örgütlerine yönelik hazırladığı iddia edilen andıç belgesinin geçen ay basına sızdırılmasından sonra, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ"un Yahudiler"in Kudüs"teki ünlü ağlama duvarının önünde dua ederken çekilmiş görüntüleri internete düştü.
Orgeneral Başbuğ ile ilgili fotoğrafın şoku sürerken, dün internet sitelerine Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Saygun"un şeker hastalığıyla ilgili bir sağlık raporu düştü. Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Erten"in Youtube"da yayınlanan ses kaydında Saygun"un şeker hastası olduğu iddia ediliyordu ancak bir rapordan söz edilmiyordu. İlk olarak "metacafe" isimli internet sitesinde yayınlanan haberde, Saygun"a ait olduğu iddiasıyla ağır şeker hastalığı ve kalp kapakçığı sorunları, kök hücre nakli gibi çok gizli sağlık sırlarını içeren sağlık raporlarına yer verildi.

GAYRİ HUKUKİ TEŞEBBÜS

Az sayıda yetkilinin bildiği üst düzey komutanlara ait sağlık bilgilerinin internete düşmesi, askeri ve siyasi çevrelerde şurayı etkilemeye yönelik gayri hukuki teşebbüs olarak değerlendirildi. Orgeneral Saygun"un ağustosta Genelkurmay 2. Başkanlığı"ndan 1. Ordu Komutanlığı"na atanması bekleniyor.

Emrindeki komutan söylemişti

Tuğgeneral Münir Erten"in, video paylaşım sitesi Youtube"da yayınlanan ses kaydında Org. Saygun"un şeker hastası olduğu iddia ediliyordu. Ancak dün internete düşen sağlık raporlarında Saygun"a ait olduğu iddia edilen kök hücre nakli gibi gizli sağlık sırları deşifre edildi.

(Star)