Aydın Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Cumhuriyet Türkiye"sinde Kadın” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Dereceye giren ve mansiyon alan yarışmacılar Aydın Belediyesi Toplantı Salonunda Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve juri üyeleri tarafından kamuoyuna duyuruldu.
Belediye Başkanı İlhami Ortekin yarışmaya 250 yarışmacının 793 fotoğrafı ile katıldığını belirterek “33 ayrı İlden yarışmacı fotoğraf yarışmamıza katılmış. 793 yarışmacının 250 adedi 33 ayrı İlden fotoğraflarını bize yolladılar. Türkiye"nin hemen her yerinde yarışma münasebeti ile Aydın konuşuldu ve bu bizi gururlandırıyor” dedi.
Yarışmada birinciliği İstanbul"dan Fahrettin Şenkaynağı Güllü Kadın isimli fotoğrafı ile kazanırken, ikinciliği Van"dan Fatih Sönmez, üçüncülüğü de yine İstanbul"dan Aydınlık isimli fotoğrafı ile Tacettin Yüksel kazandı. Yarışmada İzmirli iki yarışmacı Kemal Aslan, Birol Üzmez ve Amasya"dan Özgür Donmaz da mansiyona layık görüldüler. Yarışmada birinci olan fotoğrafın sahibi 3 bin YTL, kinci fotoğrafın sahibi 2 bin YTL, üçüncü fotoğrafı sahibi de bin YTL para ödülü kazandılar. Mansiyon sahibi yarışmacılarda 500"er YTL ile ödüllendirilecekler.
Dereceye giren yarışmacı ve fotoğrafların açıklanmasının ardından Belediye Başkanı İlhami Ortekin juri üyeleri Melih Akoğul, Sabit Kalfagil, İzzet Kehribar ve Gülnur Sözden"e yarışmaya olan katkılarından dolayı teşekkür edip günün anısına Aydın Belediyesinin armağanlarını sundu.