Var Mısın Yok Musun yarışmasında yarışan Mehtap Hanım, 10 aylıkken yüzü yanan oğlu Batuhan'ın hikayesini anlattı. İzleyenler, Batuhan'ın durumu görünce kahroldu...

Show TV'de Acun Ilıcalı'nın sunduğu Var Mısın Yok Musun yarışma programında yarışmacı Mehtap Hanım'ın anlattıkları ekranları başındakileri şoke etti.

DEPREMDE MİNİK KIZINI VE ANNESİNİ KAYBETTİ

1999 depreminde 1 yaşındaki kızı ve annesini kaybeden Mehtap Hanım, bu olaydan bir yıl sonra dünyaya gelen oğlu Batuhan'ın yaşadıklarını anlatınca ekranları başındakiler gözyaşlarını tutamadı.

10 aylık bebeğinin yüzü yanınca Yeşil Kartı ile hastaneye koşan Mehtap Hanım, doktorun yanlış tedavisi nedeniyle oğlu Batuhan'ın hayatının nasıl tehlikeye girdiğini ve yanlış tedavinin sorunlarını 9 yıl sonra bugün bile düzeltilemediğini belirtti.

DOKTOR PİS DERİYİ TEMİZLEMEDİ

Mehtap Hanım, o zaman yaşadığı zor günleri şu sözlerle anlattı:

"O doktorun ilk hastasıymışız biz. Normalde bir insan yandığı zaman, yanan derinin temizlenmesi gerekiyormuş. Kazıtılıp alınması gerekiyormuş ki, alttan böyle taze deri oluşsun diye. O hiç yapılmadı Batuhan'a. Yüzündeki pis deriyi temizlemediği için bu hale geldi. Batuhan'a o kadar ters bir tedavi uygulandı ki, elleri, kolları kapalı kaldı. Oğlum kalem tutamayacak, yazamayacak diye çok üzülüyordum. Çok şükür şimdiki doktorumuz parmaklarını falan açtı."

DOKTOR, 50 MİLYON LİRAYI BEĞENMEDİ

Ameliyat günü doktorun kendilerinden para beklediğini ve işsiz olan eşinin '50 milyon lira' bulabildiğini vurgulayan Mehtap Hanım, bu çaresizliklerine karşı doktorun "Yapmıyorum" dediğini belirtti. Mehtap Hanım, "Sonradan aynı doktor ameliyat yaptı. Artık Batuhan'ın yüzü çürümeye başlamıştı. Mikrop kapmaya başlamıştı. Batuhan'ın kalçasından et alınıp yüzüne yapıldı. 10 saatlik süren bir ameliyattı, 10 aylık bir bebek. Ben Batuhan'ın ameliyattan çıkış anını hiç unutamıyorum; serumla Batuhan'ı benim kucağıma attı doktor, ameliyathanenin kapısında" şeklinde konuştu.

EKRANLARI BAŞINDAKİLER KAHROLDU

Ekran başında Mehtap Hanım'ın anlattıklarını dinleyenler, Batuhan'ın halini, yüzünün halini görenler bu duruma isyan etti. Çocuğunun ameliyat nedeniyle hayati tehlike yaşadığını ifade eden Mehtap Hanım, şu anda Batuhan'ın estetik ameliyat olduğunu belirtti.

MEHTAP HANIM NE KADAR KAZANDI?

39 bölümdür yarışmada yer alan Mehtap Hanım, ilk turda iki 500 bin YTL'yi açtırınca moral bozukluğu yaşadı. Sonraki turlarda kötü bir performans sergileyen Mehtap, turlar sonunda Hamdi Bey'den 9 bin, 14 bin, 12 bin, 19 bin ve 32 bin YTL'lik teklifler aldı. Son dörde 500, 10 bin, 30 bin ve 200 bin YTL'lik kutularla giren Mehtap'a Hamdi Bey'in teklifi 23 bin YTL oldu. 'Yokum' diyerek şansını deneyen Mehtap, son ikiye 500 YTL ve 10 bin YTL ile kalınca gözyaşlarına hakim olamadı. Mehtap Hanım, Hamdi Bey'in teklifini kabul edip yarışmadan 5 bin YTL ile ayrıldı.

(Televizyongazetesi)