Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, startını verdiği “İstanbul Europa Race” yelken yarışlarında hiç Türk takımı bulunmamasından dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, startını verdiği “İstanbul Europa Race” yelken yarışlarının İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olma sürecine önemli tanıtım desteği sağlayacağını söyledi.

Erdoğan, yarışın İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olma sürecine önemli tanıtım desteği sağlayacağını belirterek, ilk yarışın İstanbul'da başlamasının önemine işaret etti.

Sonraki organizasyonların çok farklı olacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Üzüntümüz, yarışta Türk yelkencilerin olmayışı. Temenni ediyorum ki ikinci yarışta Türk yelkenciler de buna katılmış olsunlar. Bunun için gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapacaklar. Gerek spordan sorumlu Devlet Bakanı, gerek tanıtımdan sorumlu Devlet Bakanı müşterek çalışmayla sürece daha farklı katkıları olacak. Türkiye dışındaki tanıtımı da daha güçlü yapmış olacağız.”

Başbakan Erdoğan, daha sonra Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Faruk Nafiz Özak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte “Rotayat İstanbul” adlı tekneden, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait bir tekneyle Ahırkapı açıklarında ayrılarak, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geçti. / hürriyet