Küçük Kadınlar dün akşam 8.78 izlenme oranı ve 25.81 izlenme payı ile günün en çok izlenen 100 programı içinde birinci sıraya yerleşti. 4 kız kardeşin hikayesinin anlatıldığı dizi, sadık bir izleyici kitlesine sahip. Geçen haftaya göre reytinglerde biraz kan kaybetse de (geçen hafta:10.37, bu hafta: 8.78) Salı akşamlarının dizilerinin yokluğunda birinci sıranın sahibi oldu.

Reklam gelirlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle dizilerin yayın günleri bugünlerde sık sık değişiyor. Atv, Canım Ailem (Canım Ailem"in Cumartesi akşamları yayınlanacağı konuşuluyor.) yerine Aşk ve Ceza"yı yayınlarken, dün akşam Geniş Aile yerine ekranda Güz Sancısı adlı film vardı.

Günün en çok izlenen ikinci programı Papatyam oldu. İzleyicinin Salı akşamları komedi izleme alışkanlığı Star tv"ye puan kazandırdı. Geçen hafta 5.77 izlenme oranına sahip olan dizi bu hafta 7.28 reyting ve 16.46 share ile üst sıralarda yer aldı.

Aşk ve Ceza"nın haftalardır "Efsaneler Atv"de izlendi, yeni bir efsane doğuyor' şeklindeki sloganlarla kanalda tanıtımı yapılıyordu. Şehir hayatı, aldatma, uyuşturucu kaçakçılığı, kan davası, berdel… Bir çok farklı konuyu senaryosunda harmanlayan dizi, Atv"yi birinciliğe çok daha fazla yaklaştırdı. Önceki hafta Canım Ailem ile 6. sırada yer alan Atv aynı yayın saati için seçtiği yeni dizisi ile bu hafta 3. sırada yer aldı. Nurgül Yeşilçay, Murat Yıldırım, Kerem Atabeyoğlu gibi tanınmış ve başarılı oyuncuları kadrosunda bulunduran dizi 7.14 izlenme oranı ve 16.26 izlenme payı ile oldukça iddialı olduğunu gösterdi.

Ömre Bedel ise entrikalı hikayesiyle izleyici cezp ediyor. Fox tv"de ekrana gelen dizinin başrollerini Murat Han, Begüm Birgören ve Mehmet Ali Nuroğlu paylaşıyor. Dizi 6.92 oranında izlenerek dün akşamı 5. sırada tamamladı.

Atv"nin iddialı dizilerinden bir diğeri Samanyolu ise ancak 8. sırada yer alabildi. Ay Yapım"ın roman uyarlamalarından biri olan dizi 5.78 izlenme oranı aldı. Geçen hafta da 9. sırada yer alan yapım Aşk ve Ceza"nın ardından izleyicinin Atv"de kalmadığını gösteriyor.

AB izleyici grubunda da durum aynı. Küçük Kadınlar 8.90 izlenme oranı ve 24.78 izlenme payıyla birinci sırada yer alırken, Aşk ve Ceza 7.57 reyting ie 3. sırada. Papatyam, AB lgrubu izleyicisi tarafından tüm izleyicilere göre daha az ilgi görerek 5. sıranın sahibi oldu (izlenme oranı: 6.50).

Show Tv"nin Salı akşamlarını emanet ettiği Bu Kalp Seni Unutur mu? ise AB izleyici kitlesinin 13. sıradaki tercihi olurken tüm izleyicilerde ancak 31. sırada kendine yer buldu. Geçen hafta tüm izleyicilerde 17. sırada yer alan dizi hızlı bir düşüş yaşadı ve totalde 2.89, AB grubunda 4.25 reyting ile günü tamamladı./ Televizyon Gazetesi