Sudan"da iktidardaki Ulusal Kongre Partisi"nin yayın organı Al Raed gazetesi, El Beşir"in, 8 Kasım"taki Çin-Afrika İşbirliği Forumu"na katılmak üzere gittiği Mısır"dan yarın İstanbul"a geçeceğini duyurdu.

Sudan"da iktidardaki Ulusal Kongre Partisi"nin yayın organı Al Raed gazetesi, El Beşir"in, Mısır"nın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen Çin-Afrika İşbirliği Forumu"na katıldıktan sonra Pazartesi günü İSEDAK Zirvesi için İstanbul"a geçeceğini belirtti. Bu arada, Sudan Tribune, bu konudaki haberi ise, El Beşir"in Türkiye"ye yarın öğleden sonra ulaşacağını kaydetti.

Sudan Tribune, Türkiye"nin, El Beşir"e yapılan davete ilişkin itirazları, “ikili bir ziyaret değil, çok taraflı bir toplantı” diyerek reddettiğine işaret ettiği haberinde Sudan hükümetinin, El Beşir"in yurt dışı ziyaretlerini, genellikle önceden açıkladığını ancak Türkiye ziyaretini henüz resmen teyit etmedini belirterek şöyle devam etti:
“Hartum"daki bir kaynak, Sudan Tribune"ye hükümetin, Türkiye"nin geri adım atması için baskı altına kaması halinde son dakika bir iptal ve mahcupluğu önlemek için ziyaret konusunu sessiz tutmaya çalıştığını söyledi.”
Buna karşın, aynı kaynağın, El Beşir"in ziyaretini hazırlamak üzere Sudan Devlet Başkanlığı"nın bir protokol heyetinin İstanbul"da bulunduğunu da söylediğine dikkat çekildi. - ANKA