Cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasında cumhurbaşkanı adaylarının yerlerinin belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) yarın kura çekimi yapılacak.

YSK'nın seçim takvimi uyarınca, kesin aday listesi 11 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanmış ve propaganda dönemi başlamıştı.

Buna göre, adaylıkları kesinleşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın fotoğraflarının da yer alacağı birleşik oy pusulasında adayların yerlerinin belirlenmesi için yarın YSK'da kura çekilecek.
Oy verme günü saat 17.00'ye kadar, ölüm veya adaylıktan vazgeçme nedeniyle meydana gelebilecek eksilmeler, kesin aday listesinde değişiklik yapılmasını gerektirmeyecek. Oylamalara tek adayla gidilmesi halinde, oylama referandum şeklinde yapılacak. Aday, geçerli oyların çoğunluğunu alması halinde cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Oylamada, adayın geçerli oyların çoğunluğunu alamaması halinde seçim yenilenecek.

Yeni seçilen cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan cumhurbaşkanının görevi devam edecek. Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilecek, TBMM üyeliği sona erecek.

Seçim takvimi

Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi ve yurt içi sandık atama işlemleri, 20 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yurt dışı seçmenler, 21 Temmuz Pazartesi günü Türkiye saati ile 08.00'den itibaren YSK'nın "www.ysk.gov.tr" internet adresinden oy verecekleri gün ve saat aralığını belirlemeye başlayacak.

Radyo ve televizyonda yayın için başvuran cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için 24 Temmuz Perşembe günü YSK'ca kura çekilecek.

facebook.png twitter.png