Kalbinin sol tarafı olmadan dünyaya gelen ve doktorların "Yaşamaz" dediği Eylül Nur Keçeci, hayatta kalmayı başardı. Eylül bebek, İstanbul'da yaşayan şoför bir baba ve ev hanımı bir annenin 2 çocuğunun ardından tam 11 yıl sonra doğdu. 


Özel bir hastanede dünyaya gelen bebek, taburcu edildikten bir gün sonra fenalaştı. Moraran ve sürekli ağlayan Eylül, ailesi tarafından hastane hastane dolaştırıldı. Doktorlar, kalbinde sorun olan ve iç organları iflas eden bebek için, "Ümit yok" dedi.

Nefes almakta güçlük çeken, gittikçe moraran küçük kız, son kez Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Muayene edilen küçük kıza, 'hipopilastik sol kalp sendromu' teşhisi konuldu. Eylül'ün kalbinin vücuda temiz kan taşıyan sol tarafıyla, aort damarının gelişmediği ortaya çıktı. Üstelik bebekte karaciğer ve böbrek yetmezliği de başlamıştı. Kalbinin sol tarafı olmayan Eylül, daha 10 günlükken riskli bir ameliyata alındı. 

İlk operasyonda göğsünün yan tarafı açıldı ve akciğerlere giden fazla kan akımı vücuda yönlendirildi. 5 gün sonra da kasıktan girilen bir kateter yardımıyla, aort damarıyla akciğer damarı arasına stent yerleştirildi. Küçük kız, bir yıl sonra yeni bir ameliyat daha geçirecek. Vücuda kirli kan taşıyan damarlar, akciğer damarlarıyla birleştirilerek, kirli kanın kalbe uğramadan akciğere gitmesi sağlanacak.

SAĞLIKLI BİR ÇOCUK OLARAK BÜYÜYECEK
Küçük Eylül'ü ameliyat eden Op.Dr. Sertaç Haydin, bir mucizeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Haydin, "Kalbin sol tarafının olmaması, sağ tarafının olmamasından daha ciddidir. Çünkü soldaki kaslar daha güçlüdür. Kalbinin sol tarafı olmayan çocuklar genellikle 15 gün içinde hayatını kaybeder. Ama Eylül, hayatı boyunca yarım kalbiyle yaşayacak ve sağlıklı bir çocuk olarak büyüyecek" dedi.

takvim