Wroclaw kentinde yapılan ilk tur grubunu yenilgisiz lider tamamlayan, Lodz kentindeki ikinci tur grubunu ise tek yenilgiyle ikinci sırada bitiren '12 Dev Adam', bugün çeyrek final karşılaşmalarının oynanacağı Katowice kentine geçti. A Milli Takım, adını yarı finale yazdırmak için bugün saat 19.15'de, Spodek Arena'da Yunanistan'a karşı ter dökecek. Maç NTV'den naklen yayınlanacak. Türkiye, bu karşılaşmayı kazanması halinde yarı finalde oynama hakkı elde edecek. Grubunu 3. sırada tamamlayan Yunanistan'ın en büyük silahları Spanoulis, Bauroisis ve Spanculist. Günün diğer çeyrek final maçında ise saat 22.00'deSlovenya ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek.


Yunanistan'ı mutlaka yenmeliyiz


Yunanistan'la bugün yapılacak önemli karşılaşmayla ilgili açıklama yapan A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, mutlaka galip gelmek istediklerini söyledi. Hedeflerinin çeyrek finali de geçmek olduğunu söyleyen Erdenay, “Karşımızda güçlü bir rakip var. Ancak biz de onları yenecek güçteyiz' dedi.


İspanya-Sırbistan devam Rusya ve Fransa tamam


Polonya'daki 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde dün iki maç oynandı. Erken final niteliğindeki mücadelede İspanya, Fransa'yı 20 sayı farkla 86-66 yenerek şampiyonanın dışına itti. Türkiye ile aynı grupta yer alan ve 3. sırayı alan Sırbistan ise son Avrupa Şampiyonu Rusya'yı 79-68 yenerek yarı finale yükselen bir diğer takım oldu. Türkiye, bugün Yunanistan'ı yenerse yarı finalde gruptaki rakibi İspanya ile karşılaşacak. Sırbistan ise Hırvatistan-Slovenya sonucunu bekleyecek./yeni şafak