ddiaya göre davanın bitmesini isteyen sanıklarla, bitmemesi için ellerinden geleni yapanlar arasında ciddi tartışmalar yaşanıyor.

İddiaya göre, adliye koridorlarında Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ile Albay Mustafa Önsel arasında hakarete varan bir tartışma yaşandı.

Kavga Balyoz sanıkları arasındaki derin ayrılığı da gün yüzüne çıkardı. Bazı avukatların duruşmalara girmek istediği, ancak üzerlerindeki baskı sebebiyle bu fikirlerini dile getiremediği iddia edildi.

Sanıkların tişört giydiği, avukatların davayı terk ettiği Balyoz davası nın 191. duruşmasında söz konusu ayrışma daha da netleşti. 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın son celsesinde yaklaşık 50 tutuklu sanık, üzerlerinde 'Adalet bilime karşı' ve 'Adil yargılama istiyoruz' ifadeleri bulunan tişörtler giyerek duruşmaya katıldı.

Davanın tutuklu sanıkları Çetin Doğan, Özden Örnek, Halil İbrahim Fırtına, Bilgin Balanlı ve Engin Alan gibi sanıklar eyleme destek vermedi. Protestolu duruşmaya 180 tutuklu sanık katılmıştı.

Aslında Balyoz davasının ilk duruşması 16 Aralık 2011'de görüldü. İlk günlerde davanın bitmeyeceği konuşuluyordu ancak öyle olmadı. Camileri bombalayarak, tahrik edilen vatandaşların askerî tesislere baskın yapmasını ve ardından yönetime el koymayı öngören Balyoz darbe planı davasında kısa sürede sona gelindi.

İlk günlerde bu dava bitmez diye mahkemeyi eleştiren bazı sanık ve avukatları şimdilerde yargıyı tıkamanın derdinde. Bazı sanık avukatları 3 ay süre istiyor. Bazıları ise duruşmalara gelmeyerek mahkemeyi protesto ediyor. Balyoz davasında ısrarla uygulanan bu taktik hem diğer sanıkalrın tepkisini çekiyor, hem de hakim ve savcıların.