İleride AKP’nin de yargının mağduru olacağı uyarısında bulunan Demokrat Yargı Başkanı Orhan Gazi Ertekin, “Yargı artık bağımsız değil” dedi.

12 Eylül referandumuna verdiği destekle bilinen ancak, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) belirlendiği seçimlerde hükümeti sert bir şekilde eleştiren Demokrat Yargı, yeni anayasa çalışmaları kapsamında TBMM Anayasa Komisyonu’na görüşlerini aktarırken sert eleştirilerde bulundu. Yargının dindarlara karşı tasfiye amaçlı kullanılabileceğini, iktidar kavgalarının aracı haline getirilebileceğini iddia eden Ertekin’in “Cübbeli Ahmet Hoca’ya dönük operasyon bunun bir örneği sayılabilir” dediği belirtildi.

‘Yargı vesayeti var’

KCK, Ergenekon ve Balyoz iddianamelerini inceledikçe dehşete kapıldığını dile getiren Ertekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçerik olarak da teknik olarak da kabul edilemez iddianameler. Ergenekon başlangıçta doğru gidiyordu ama şu anda cemaatlerdeki iç çekişmeler ve ilişkiler Ergenekon üzerinden sürdürülüyor. 1944’te Türk milliyetçilerine, 1949’da sosyalistlere ve komünistlere karşı sürdürülen operasyonlar bugün KCK, Balyoz ve kısmen Ergenekon üzerinden yapılıyor. Bir yargı endüstrisi oluşturuldu. Tamamı sermaye yapılarını korumaya yönelik yargı endüstrisi yaratılıyor. Çok ilginçtir müktesebatı olmayan birçok avukatlık büroları kuruluyor. Şu anda yüzde 20 civarında kürsü faaliyeti olmayan yargıç var. Bunlar yargı yetkisini kullanan bürokratlar. Bu hiçbir demokratik ülkede olamayacak bir uygulama. Daha önce ordu vesayeti vardı, artık yargı vesayeti var. Yargı ordulaşmıştır.”