Gazeteci-Yazar Zihni Çakır, Gürsel Tekin’in, şahsı hakkında yaptığı suç duyurusunun gerçeği ortaya çıkardığını söyledi. Zihni Çakır, yüksek yargının bile acze düştüğü (!) bir skandalla karşı karşıya olduğumuzu ifade etti.
 
“TEKİN KAMU VİCDANINDA MAHKUM OLMUŞTUR”
 
Çakır, “Düşünün ki koskoca yargı bürokrasisi kendisine emanet edilen ve namusu sayılacak bir dosyayı korumakta bile acze düşmüş. Yargı aslında öylesine siyasallaşmış ki; kişiye özel hukuk uygulamasının tüm örneklerini içinde barındıran bir vak’a ile karşı karşıyayız. Geçmişte Recep Tayyip Erdoğan için özel kuryelerle dosya toparlama maharetini sergileyen yüksek yargı, fotokopi belgeler üzerinden İlhan Cihaner’i aklama operasyonu için jet hızıyla hukuka aykırı kararlara imza atan oligarşik yargı, kendi ideolojik referansına sahip bir isimin dosyası üzerindeki özel operasyon karşısında üç maymunu oynamış. Şimdi milyonlarca mağdur ve müşteki bu yargının neresine güvensin?” diye sordu.
 
Çakır, “Merak ediyorum Gürsel Tekin bu kadar şaibe içerisindeki bir süreç sonrasında sahtecilik konusunda olası bir bozma kararıyla nasıl toplum karşısında aklandığı vurgusunu yapabilecek.
 
Dosya üzerinde yürütülen bunca karanlık operasyondan sonra Gürsel Tekin CHP’nin arka bahçesine dönüşen yargı maharetiyle aklansa bile kamu vicdanında mahkum olmuştur” diye konuştu.
 
BAŞSAVCILIK SORUŞTURMASININ SONUCU BEKLENİYOR
 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı; Gürsel Tekin’in, Gazeteci-Yazar Zihni Çakır hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nu bilgilendirdi.
 
Başsavcılık; Gürsel Tekin’in avukatı Özlem Arslan’ın, 2 Aralık 2010 tarihinde müvekkili Gürsel Tekin’in dosyasını Yargıtay Dağıtım Bölümü’nde incelediğini, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı’nın, 24 Ocak 2011 tarihinde Gürsel Tekin’in dosyasında eksiklik olduğunu saptadığını açıkladı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nun, Gürsel Tekin’in dosyası Yargıtay’da iken, Gürsel Tekin’in dizi pusulası ile gönderilen dosyasından belge çıkarılması hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi. (yeniakit)